Kärleksförklaring

DET FINNS FOLK SOM UNDRAR hur i hela friden man kan resa från sitt stora hus och trädgård för att klämma in sig på en liten yta i en husvagn. Kanske är det bara Peter eller så är det fler där ute som har samma funderingar? Och visst är väl frågan berättigad?

För mig är Varberg och Getterön mitt andningshål. Här kan jag klampa kring bland klippor och bara vara… Det kan jag inte på samma sätt hemma för där finns alltid en massa måsten.

När jag varje veckoslut kommer till mitt Paradis på jorden så infinner sig ett obeskrivligt lugn i kroppen, inga servrar som bråkar, inga ftp-script som krånglar, inga loggar som måste läsas, inga leverantörskontakter bara en livsglädje som knappast går att beskriva.

Sedan är det alla människor, storebror som jag knappast träffar på hela övriga året, mitt brorsbarn med familj och hund, våra goa grannar som t ex Leon och Evy och Pip och Susanne. Man är hela tiden fullt omgiven av goda vänner – om man vill – vill man inte så respekteras det också. Kanske är det just detta som är det unika – att få längta hela vintern till miljön, människorna, havet, klipporna och Varberg detta ljuvliga sommarparadis med ”riktiga” raggare med snygga vrålåk. Att ta sig in till Varberg en kväll och bara njuta av den typiska sommarstadsmiljön – det ni! Eller att gå på strandpromenaden bort mot Varbergs Spanaläggning mötandes likasinnade som njuter lika mycket.

Eller att på lördag cykla in till torget och gå där och mysa bland allt stånd med skräp och för all del matnyttigt som grönsaker och blommor är också ”somrigt” för mig.

Sedan är det ju havet och klipporna. Att kunna ge sig ut en tidig morgon och uppleva Getterön andas upp till en ny dag med solen glittrande i havet som ett pärlband och de enda tvåbenta jag möter är morgontidiga fågelskådare, det kan måhända tyckas anspråkslöst men det är en lisa för själen. Att få se solnedgången under samma himmel är inte fel det heller. Eller att efter en joggingtur i arla morgonstund pösa med en god bok i solstolen – mmm.

Eller att upptäcka ett svagt surr ovan huvudet och se ett segelflygplan glida förbi långt däruppe.

Sedan kan man fylla fikakorgen, gå ner till havet och befinna sig där precis så länge som man vill – det är så nära ”hem”.

Och rätt som det är så kommer våra två- och fyrbenta ”barn” och lyser upp tillvaron så att vi kan njuta tillsammans. Att fira midsommar tillsammans har nästan blivit en tradition och jag är lycklig så länge vi kan det.

Nu låter det här som en dåres försvarstal men OK – det får låta så då 😉

16 kommentarer tillKärleksförklaring

 • Det låter alldeles underbart och vi fick ju se ert sommarhem live förra året och det var jätte mysigt och sån vacker omgivning!

  Kram Petra som ska läsa ikapp lite..

 • Petra> Ja, det var en trevlig dag 😉 *Kram*

 • Den kärleksförklaringen borde Varbergs turistbyrå kunna använda i sin marknadsföring!

 • Bim

  Jag fick gåshud på armarna när jag läste din Kärleksförklaring! Håller med Steffanies kommentar! *KRAM*

 • Underbart! Jag förstår precis – även om det måste kännas som om den kära trädgården hemmavid kommer på undantag..? *kram*

 • Alla> Härligt! Då är jag inte konstig 😉 ?

 • Genny

  Hej! Kom in på din sida då jag sökte på trådlöst internet på Getterön…hm mysko men i alla fall var det så jag hittade dig. Jag och min man har oxå våran husvagn på Getterön men den är ute på ängen.

  Jag vill instämma på din kärleksförklaring, så är Getterön och Varberg för mig me ett andningshål och en chans att ta det lugnt.

  mvh. Genny

 • Genny> Åhh, det är så härligt att höra att det är fler som tycker så. Det liksom gör det hela lite mindre illegalt. Hoppas vi ses någon gång i sommar! du får gärna hojta till om du ser mig 😉

  Att du hamnar på min sida när du sökt på trådlöst internet är inte så konstigt – jag har säkert skrivit om det redan förra året 😉 Numera kan man ju få det om man säger till i receptionen från i år. Eftersom jag redan har så har jag inte kollat detaljerna men hör dig för om du är intresserad.

 • Ahh, låter underbart!

 • Ahnna

  ÅHh.. vad säger man. Det är skönt att det finns platser som får en att må bra.Kram Ahnna

 • Genny

  Ja jag hojtar till om jag ser dig…..

  Jag har kollat upp det där med internet och man kslal visst köpa något i Receptionen…Pratade med den yngre där och hon visste inte riktigt. men jag skall ta det när jag kommer ner dit igen.

  Åker ner till Kusten igen imorgon LÄNGTAR så in i norden…

  Kanske ses vi

  *kjam*

  Genny

 • Ahnna> Visst är det så sedan må den platsen ligga var den ligger. Vi har ala olika smultronställen 😉

 • Genny> Ja, jag längtar också 😉

 • Det var mig i ingen dålig kärleksförklaring. Det var rentutav fanatiskt fantastisk!

 • Jerry> Tack – det är precis så jag känner om inte lite till 😉 *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>