Det finns två av mig

EN AV MIG ÄR BÄTTRE OCH EN AV MIG ÄR BRA MYCKET SÄMRE! I morse hörde jag följande samtal mellan mitt bättre och sämre jag:

Den bättre: – Du, i dag får du nog ta en riktigt lång promenad i rask takt!

Den sämre: – Är du galen! Det är 4 minus ute och blåser så det känns som minst det dubbla.

Den bättre: – Men hallå, solen gassar ju på och rör du dig bara är väl 4 minus inget att orda om.

Den sämre: – Det kan så vara men man behöver en och annan vilodag har jag hört!

Den bättre: – Du hade ju vilodag i går…

Den sämre: – Pyttsan heller, jag var faktiskt på gymmet innan bloggträffen!

Den sämre: – Du körde inget motionspass. Bara uppvärmning och styrka. Nej, det får bli minst två timmar på motionscykeln om du inte vill gå ut och röra dig!

Varpå jag (den sämre) slår på Ipoden och ser att batteritillgången är knappt mätbart så jag lurar mitt bättre jag att jag ska cykla men bara så länge som batteriet räcker…

Numera kan man inte ens lita på Ipoden!

Efter två timmars tradigt trampande i allrummet finns det fortfarande batteri kvar!

Jag kom i alla fall nästan 5 mil med en hastighet på 24,9 km/timman och gjorde av med 1098 kalorier – enligt cykelmätaren som jag inte litar så mycket på vad gäller kaloriförbrukningen.

1_litet.jpg 2_litet.jpg

Jag hade pulsklockan påslagen och den säger följande:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 659 varav 55% fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 113.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 44 minuter och 52 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 2 timmar.

Omräknat i steg blir det 18 000! Alltså har jag klarat dagens steg 😉

8 kommentarer tillDet finns två av mig

 • Bim

  Ja, du! Vad ska man säga!? Kanske att du som vanligt är så duktig du! Själv så har jag lyckats med att ha noll motion under den här veckan… *Suckar* Nu måste vintern ge sig så jag kommer ut ur min vinterdeppighet…

 • Bim> Cykling hjälper INTE mot vinterdeppighet! Jag vet. Klart att du inte har behövt motionera denna veckan. Du har ju haft fullt godtagbara orsaker…fyllt år, haft kalas…nä du behöver inte vara orolig 😉

 • Bim

  Tack för dina uppmuntrande ord! Jag får väl tycka att jag har haft godtagbara orsaker då! 😉

 • bim> Jamen så är det! Jag har ju varken haft den ena eller det andra att skylla på och du ser ju hur det har gått 😉

 • Usch vad sund du ser ut! Och jag som redan hade dåligt samvete för andra saker idag. Senast jag rörde mig var för exakt ett år sedan när jag tog några joggingturer i parken. Synd att det är så förbaskat tråkigt att springa… Nu skyller jag på att snön räcker upp till knäna : )

 • Cristopher> Tack för tipset! Kan jag skylla på det i dag och därmed slippa gå till gymet 😉

 • Haha! Tänk vad skönt för den bättre dig att batterierna faktiskt räckte så långt. Fast att det är Ipod!

  Själv har jag haft svårt att ta mig ur sängen, ramlade i lördags efter att ha bastat och rullat runt i snön. Min ena skinka är helt blå och mör och det är lite svårt att gå. Så träna får bli uppskjutet till lite senare.

 • g-spot> Oj, stackars dig! Om det är någon liten tröst så har jag också ont i en något mindre ädel kroppsdel efter cyklingen i går och i dag på gymmet 😉 Fast jag kan väl föreställa mig att din blåa skinka är mycket värre vad gäller smärta!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>