Morgonpromenad i snöyra

JAG BÖRJADE DAGEN MED en promenad i bitande kyla. Woffegubben föredrog att stanna kvar i sängvärmen. När jag kom utanför dörren började jag undra varför jag inte tagit samma kloka beslut. Det var 6 minus och en isande vind som inte gick av för hackor.

Jag gick längs Klarabergskanalen och tänkte att det blir en kvart bort och en kvart hem, på sin höjd, för att inte frysa ihjäl. Jag mötte förstås några hundägare, som ju måste ut i vad väder det månde vara, men faktiskt också en och annan tapper motionär i joggande tillstånd.

1_klaravatten.jpg 1_trappa.jpg

Jag passerade Bloggarnas ”vattenhål” och insåg att det blir inget utesittade i kväll 😉

2_vattenhal.jpg

När jag närmade mig ”Tre Kronor” så hade jag bestämt att här blir det lämpligt att vända och ta sig hem igen.

trekronor.jpg

Men, skyltningen lockade mig att gå en annan väg hem…

3_skylt.jpg

Jag hamnade på Hantverksgatan som var en lång rackare och ett tag trodde jag att jag gått bort mig. Men så fick jag syn på restaurang Salt och då kände jag mig ganska trygg igen 😉 På Salt har vi nämligen, för många år sedan, firat min födelsedag tillsammans med Steffanie, Anna och Oskar. Det var Steffanie som var arrangörinnan och vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och dryck.

När sedan nästa skyltning dök upp så insåg jag att det bara var att luffa på så skulle jag snart befinna mig i trygghet, dvs, på Fridhemsplan 😉

3_nastaskylt.jpg

När jag kom ner på Fridhemsplan tog jag mig upp till Kronobergsparken och blev mäkta imponerad att de flesta gångvägar var skottade.

Ja, sedan gick det som på räls och jag var i stort sett ”hemma”.

4_kronobersparken.jpg 4_hemma.jpg

Promenaden blev 5970 steg lång och den tog 50 minuter.

Därpå blev det frukost och Steffanie anlände.

5_steffanie.jpg

Som om jag inte fått nog av kylan så slet jag upp balkongdörren och tog en bild på ”vår” utsikt från femte våningen…

6_vy.jpg

2 kommentarer tillMorgonpromenad i snöyra

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>