Slutmålat!

Wooow, var det känns skönt! Nu är alltså sista omgången på dörrarna målade (med undantag för den som ska listas då förstås) och jag blev klar alldeles för några minuter sedan.

I går, när jag var på kickoff med jobbet, så tog Woffegubben den näst sista målningen och det var skönt för jag var sent hemma och hade inte en tanke på att låta det förskjutas ytterligare en dag utan då hade jag satt igång mitt i natten om inte Woffe hade målat – vilket jag nu slapp. Kunde bara kasta mig i säng och sova några timmar för att orka med fredagen!

Efter jobbet i dag åkte vi till Bauhaus och köpte parkett, några träreglar samt isolering och en spånskiva och takfärg. Tapeterna införskaffade vi redan förra veckan så dom ligger bara och väntar på att få bli uppsatta 🙂

Det blev lite mer parkett än jag hade räknat med från början för vi beslutade att lägga parkett även garderobsutrymmet så det slutade på 15,8 kvm.

Vi har haft tur och fått hjälp av en trevlig kille på Bauhaus som heter Gabriel varje gång vi varit där. En stor ros till honom!

Så, i morgon när dörrarna är torra ska dom hängas på plats och sedan börjar allvaret 🙂

Då ska hela sovrummet tömmas inklusive de tre garderober i fullhöjd som vi nu ska ersätta med dom nya fina dörrarna som visserligen inte kommer förrän om cirka fyra veckor men det är nog ingen ko på isen.

För innan dess ska vi alltså ha skrapat ner all gammal tapet, fått ut minst tre lager med matta, byggt insidan av garderobsutrymmet samt tapetserat och lagt nytt fint parkettgolv samt…att en fönstersmyg ovanför fönstret ska byggas igen och isoleras. Och därtill, att inte förglömma, ska givetvis garderobsutrymmet fixas eftersom det i dag består av tre vanliga garderober och när dom rivs ut så är det nog inte så vackert där bakom.

Nej, risken att vi skulle vara klara innan dom nya garderobsdörrna kommer är nog minimal.

Egentligen borde man vara ledig när man renorverar – man är helt enkelt för trött för att vara riktigt effektiv när man jobbat en hel dag och sedan ska fortsätta hemma. Men den lyxen, att vara ledig, kan vi tyvärr inte unna oss för då ryker all semester och när jul och nyår kommer och vi vill resa bortöver till solen, ja det går ju bara inte.

Vi har valt en blå, varmt blå, tapet och golvet blir bok, garderobsdörrarna i furu. Alla möbler är ju i furu så jag tror att det kommer att bli bra. Bara steget att gå till blåa väggar från nuvarande fegvita ska bli riktigt spännande!

När vi valde tapeter förra veckan pekade Woffegubben först ut en gul dito men vi kom fram till att det nog inte skulle passa med gult när möblerna därinne var i furu. Jag har dock inte kunnat få den tapeten från näthinnan så i dag slog det mig att just den skulle passa mer än perfekt i vårt gästrum som har möbler (säng, hylla och skrivbord) i körsbärsträ. Men vi får se vad vi orkar efter sovrummet och vad tiden säger. För när våren kommer vet jag att det börjar suga i resandetarmen och vi kommer att vilja lägga fritiden på något annat än att slita dygnet runt. Vi hämtar ut vår husvagn i början på april och då blir alltid längtan lika enorm att få komma ut.

Men faktum är att vi har gästrum och mitt arbetsrum kvar efter sovrummet. Vi vill ha parkett även där och nya tapeter. Mitt arbetsrum kommer förmodligen att genomgå en större förändring än så eftersom jag egentligen inte har samma behov av inredningen som i dagsläget är inrett för mycket sömn och datorarbete.

Jag syr inte så mycket längre och det öppnar möjligheterna att ha en helt annan inredning än den jag har nu. Vi har dessutom en bäddsoffa där som jag förstår inte är så bekväm så jag skulle mycket väl kunna tänka mig en helt annan design på rummet som helhet med en riktig ”gästhörna” med en rejäl säng likt gästrummet. Men då talar om vi om många, många pengar – vågar inte ens tänka på en rimlig summa….

Nåja, man måste väl hålla drömmen vid liv så ända fram till att vi konstaterat att det varken finns tillräckligt med slantar eller energi så går jag här och funderar på hur det skulle kunna bli. Undrar just om inte det är det roligaste – planeringen innan genomförandet 🙂

Gästrummet är inte lika omfattande reparationsmässigt – nytt golv, takmålning samt nya tapeter och väggen längs gästsängen panelklädd.

För övrigt får jag nog ge Snurran (en av mina härliga cyberkompisat) rätt – det känns som om humöret och sinnet är på rätt väg. Ännu är jag dock inte mogen för att vara särskilt social eller ens gå och träna men det kommer väl.

I dag när vi stod på Bauhaus, så sms:ade Lilla Monsterbarnet att hon och Oskar var på väg till ”sin” thailändska restaurang för lite god mat och mys och Boris och Ila hade fått varsitt köttben att tugga på under tiden därhemma. Samt då förstås en önskan om en trevlig helg. Sådana små gester värmer i sinnet 🙂

Woffegubben och jag åt också thailändsk mat i dag på lunchen – det är GOTT alltså. Tänk om jag kunde få med mig ungarna till Thailand någon gång så vi kunde njuta tillsammans av all god mat och atmosfär…..

5 kommentarer tillSlutmålat!