Den kungliga huvudstaden

Kan nu ta ett djupt andetag av lättnad eftersom vi bägge nu har landat i Gråbo igen.

Dagarna tre tillbringades alltså i Stockholm med barnen och hundkenneln.

Vi åkte härifrån före fan hade fått på sig tofflorna i fredagsmorse och var framme vid 12-snåret.

Den ursprungliga planen var att vi skulle till Ikea med Stora monsterbarnet på fredagen och se på bio samt gå på restaurang med alla barnen och lördagen skulle ägnats åt skogsluffning med grillad korg och bakat pinnbröd…vilket en klok och förståndig mamma snart insåg att vi inte skulle hinna med så planen gjordes om en smula.

Det blev alltså en stunds gemenskap hemma hos Lilla monsterbarnet och en gemensam promenad runt ägorna i Upplands Väsby till vovvarnas stora glädje.

Därefter åkte hela familjen (minus hundkenneln) till Kista centrum och mötte upp den blivande svärsonen, som för övrigt har blivit ett år äldre sedan vi sågs sist, hämtade ut biljetterna som Lilla m-barnet hade beställt (vi passade även på att få en femte biljett som hon hade glömt beställa) till filmen Hitta Nemo.

Därefter gick vi för att få oss lite i kistan. Där finns ett alldeles utmärkt ställe med massor av olika restauranger som fyllde allas behov och vi åt olika rätter från olika ställen alla fem.

Därefter vankades det en härlig stund på biografen med Nemo. Vi skrattade gott och njöt till fullo av de svenska skådespelarnas röster och dom härliga fiskfigurerna.

Efter bion var vi alla lite trötta, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att vi alla stigit upp i ottan, så vi forslade hem svärsonen och Lilla m-barnet till hemmets härd och dito med Stora m-barnet som bor i andra ändan av stan.

Till sist fick vi oss själva hem till Fridhemsplan där vi brukar kinesa när vi är i Stockholm.

Men säg den ro som varar, sex på lördagmorgan skrälle klockhelvetet så det var bara att stiga upp, hämta Stora m-barnet och därefter vidare till Lilla m-barnet och svärsonen samt hundkenneln.

DÄR fick vi dock lön för mödan med tusentals pussar av vovvarna, inget skonades i ansiktet och glasögonen fick sig en extra ”puts”, och med en underbar frukost tillsammans som svärsonen och Lilla m-barnet hade förberett!

Därefter bar det i väg till tappen för att hyra kärra och sedan riktades fören mot Barkaby och Ikea. Jag tror inte att vi NÅGONSIN varit i den kungliga huvudstaden utan att någon av M-barnen, som om av en händelse, har haft behov av ett besök på Ikea. Förmodligen har vi varit oftare på Stockholmska Ikeor än vi varit på ”vårt” eget. Nåja, det låter kanske lite gnälligt men det är det också 🙂 Dock var vi denna gång för första gången i Barkaby så lite variation blir det ju, dom är omtänksamma dom små liven som inte tvingar oss till Kungens kurva VARJE gång.

Lilla monstebarnet skulle inte HA något men som hon brukar uttrycka sig: Det är ju altid kul att titta lite.

Nu kan jag ju då, från säker källa, rapportera att hon som inte skulle HA något utan bara kika lite köpte en ny dubbelsäng, en resårmadrass passande till sängen, två bokhyllor och lite annat krafs 🙂

Medans det Stora m-barnet köpte det som var planerat plus lite annat krafs.

Släpkärran VAR full det kan jag intyga (också från säker källa).

Som lök på laxen skulle släpkärran vara tillbaka 14.00 och minsann tror jag den lämnades flera minuter innan deadline 🙂

När alla kartonger och annat krafs var inburet i lägenheten, som då byte skepnad till lagerlokal, så drog vi oss ner till centrum och inhandlade Thaimat.

Eftersom vovvarna satt i bilen tog vi med oss käket och åt hemma i ”hundkenneln”.

Därefter gick stora m-barnet och jag ut med hundkennelnmedlemmarna på en härlig tur runt ägorna. Vi var väl ute cirka en timma och när vi kom hem hade dom banne mig fått ihop nya sängen och ut med dom gamla. Så då vankades det kaffe och lite annat smått och gott.

Ja, stora kramkalaset då och därefter leverans med ena arvingen till andra änden igen och oss själva till Kungsholmen för lite välförtjänt sömn.

Så i morse, ja då skrällde inte klockhelvetet förrän 08.00, för då vankades det frukost hos Stora m-barnet innan avsked och färd hemåt.

Det var den helgen det och grillad korv med bakat pinnbröd och skogsluffning får vi ta till våren – kanske borde överväga att stanna 1 dag längre så vi hinner med både skog och Ikea nästa gång 😉

Lilla m-barnet har ju sin fördelsedag i maj så om sanningen ska fram, och det ska den ju, så är det säkert mysigare att skogsluffa då.

7 kommentarer tillDen kungliga huvudstaden