Gelas kök…

JA, DÄR HAR jag ägnat hela helgen IGEN…

Visserligen med två korta undantag då jag i lördags var jag på gymmet och körde Indoorwalking och Spinning. Gymmet hade Öppet Hus med massor av provapåhalvtimmespass och förstås en himla härlig stämning. Så det blev 30 minuter IDW och 30 dito Spinning. Efter det blev det spontanfika i goda vänners lag. Och jäklar anamma vilken dag! Massor av folk och härlig stämning! Jag är verkligen glad att jag är en av dem…

Men…resten av helgen har alltså tillbringats i Gelas Kök – av den enkla anledningen att alla lunchlådor var slut i frysen!
Nåja, jag ska egentligen inte klaga… Många frågar mig hur jag orkar och varför och svaret är helt enkelt: – Jag orkar egentligen inte men jag är inte ”vuxen” nog att äta ute varje dag på lunchrestaurang och därmed inte veta vad jag stoppar i mig och min käre Woffegubbe…
Jag kanske kommer dithän – vem vet…? För kul är det inte att ”offra” helg efter helg för några ynka lunchlådor. Gud ska veta att det inte bara är tiden att tillaga dem – det ska planeras, skaffas fram recept och inhandlas. Jag hoppas verkligen att Woffegubben, om det diskuteras vilken matkasse man har på fikarasterna, svarar Gelas Matkasse ;-)…Utan en massa e-nummer och bara tillagat med smör och grädde – inga satans lightprodukter med en massa konstigheter i…

Nåväl, efter gymmet i lördags påbörjade jag så köksracet med Laxbiffar. Två fina färska laxbitar åkte in i matberedaren…

Med lite tillbehör förstås i smeten och sedan in i stekpannan…

Till det gjorde jag en räksås…

…som jag provsmakade på en laxbiff…

Det blev godkänt – det var första gången jag gjorde fiskbiffar och inspirationen fick jag av Steffanie förra helgen när jag var i Malmö 😉 Har inte vågat mig på det innan…

Därefter hade jag nog tänkt mig avsluta i köket så vi bänkade oss med laxbiff och god sås samt kokt broccoli vid dumburken och några avsnitt av Dexter…
Men jag blev rastlös och förmodligen lite stressad så jag gick ut i köket och fortsatte med veckans lunchlådor.

Så jag gjorde Schweizerrullar och det har jag fått förfrågningar om receptet på…

Så det kommer här:

500 gram färs (jag använde nötfärs men tror att vad om funkar)
1 tsk salt
1 krm peppar
1,5 dl riven ost (av god smak)
2 st ägg
0,5 dl vispgrädde
2 msk finhackad purjolök
2 msk finhackad persilja
10-12 rökt skinka (gärna stora, jag tog ålrökta och i dag svartrökt gourmetskinka)
Sås:
3 dl vispgrädde
0,5 dl chilisås (För att få lite sting sting tog jag sötsur chilisås)
salt, svartpeppar och rosépeppar.

Till detta serverade jag blomkålsmos…

500 gram blomkål
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
0,5 dl creme fraiché
Salt, vitpeppar och lite chiliflingor

Koka blomkålen, delade i buketter, mjuk.
Tillsätt sedan alla ingredienser och mosa antingen med en mixer eller en helt vanlig manuell visp, det gör jag 😉

Av färsen som blev över stekte jag biffar…

Till dessa gjorde jag en chilisås av samma recept som till Schweizerrullarna 😉

Det blev åtta lunchlådor med Schweizerrullarna och blomkålsmos…

I morse, efter uppstigning blev det samma race som i går med undantag för gym dårå ;-(

Först gjorde jag kycklingkasslerstroganoff…

Sedan en simpel korvgryta, av choritzokorv med hög kötthalt, bacon, paprika (en röd och en gul), samt massor av färska champinjoner, passerade tomater och grädde…

Serveras med en grönsaksgratäng…

Till sist gjorde jag ännu en omgång av Schweizerrullar med blomkålsmos vilket fick bli dagens middag (gårdagens åkte in i frysen)…
Den serverades till ännu ett avsnitt av Dexter 😉

Nu ska jag packa gymtrucken för morgondagen och försöka förtränga helgen 😉 Kanske blir det ett avsnitt till innan sänggång, den som lever får se?

Helgen skörd har då blivit:
Laxfärsbiff med räksås och blomkål, 6 port.
Sweizerrullar med blomkålsmos 14 port.
+ Schweizerrullar utan mos, 4 port.
Färsbiffar med broccoli och chilisås, 5 port.
Kycklingkasslerstroganoff med brysselkål, 6 port.
Simpel korvgryta med grönsaksgratäng, 10 port.

Men jag har ju frukostar att tänka på också och att tillaga så det får bli i morgon efter gymmet – sedan tänker jag inte beträda Gelas Kök på hela veckan – tror jag. Framför allt ska jag inte tillbringa nästa helg här med undantag för helgens middagar 😉
Det finns ”lite” löv som bör krattas upp och trädgårdsmöbler från ”Utanförskapet” och framsidan av trädgården som bör ställas in i kuvösen. Men…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>