Mest gnäll från Gråbofronten

JAG SKA INTE PLÅGA DE FÅ LÄSARE jag har med att klaga över min värk men just nu är den olidlig. Inser hur de stackars människor har det som har ständig värk där inget hjälper! Just nu önskar jag bara att det här går över för nu kommer jag inte att orka så länge till – den saken är klar…
I natt sov jag, dock inte på grund av värktabletter eller att värken avtagit utan helt enkelt för att jag drogade mig med insomningstablett.

Alla Helgons Dag är det tradition att vi, Woffegubben, jag och storebror Conny, åker till våra nära och käras gravar och tänder ljus. Conny var på Ullared och tokshoppade med goda vänner och hade övernattat från fredag till lördag. Så jag pejlade läget strax efter 13 via telefon och vi kom överens om att han skulle slå en signal när han kom hem.

Efter middagen drog vi mot Mölndal och hämtade upp storebror och for sedan gemensamt till Fässbergs kyrkogård.

På mamma och Alfons grav var det så fint för Maja och barnen hade varit där innan och fixat och donat och satt Ljung. Vi placerade ett litet hjärta med två gula rosor och tände ljus och marschall…

Sedan gick vi till Jette…

Och förstås till pappa och Ejja…

Det blir stämningsfullt så här efter mörkrets inbrott med alla tända ljus…

När vi körde hem Conny igen bjöd han in oss på kaffe med dopp…

Så, det blev en mysig stund med fika som vi borde göra oftare och som alltid hos den store fixaren så slutade det med ett besök i källaren 😉 Vi behöver nämligen byta vattenlåset (eller vad det nu heter) på handfatet i badrummet. Och säg det som inte Conny har liggandes i sina gömmor 😉

Nu är vi hemma igen och jag glädjs över en god stund i gott sällskap 😉

Veckan har annars mest präglats av att jag har så förba…t ont. Och det är en märklig resa jag går igenom för i onsdags kände jag mig mycket bättre och behövde inte ens ta smärtstillande medel innan sänggång. För att på torsdagen få den värsta värk jag haft på hela tiden!
På fredagmorgon stod jag inte ut längre och ringde min läkare som skrev ut ett annat smärtstillande medel via att faxa apoteket så jag bara kunde gå ner och hämta ut. Tyvärr visar det sig ganska snart inte hjälpa med det heller!
Nämen, nu var jag ju där igen – fast jag inte skulle orda så mycket om den förbannade smärtan

Nåväl, jag var på återbesök hos optikern i fredagsförmiddag. Jag fick ännu en omgång linser hemskickade med ny styrka i förra veckan och har nu provat dem i dagarna fem…
Något bättre – javisst men ändå ingen höjdare. Så jag har funderat på hennes (optikerns) förslag om att jag skulle se så mycket bättre med glasögon eftersom man tydligen inte kan uppnå samma resultat med linser.
Jag tycker det är bökigt med brillor och jag kan absolut inte ha det på gymmet. Men då tycker hon (optikern) att jag kan ha både ock och byta när jag går dit.
Men hallå?! Det ska ju fungera praktiskt också, eller?
Nu har jag dock funderat en massa på det här och ska jag vara ärlig mot mig själv så tillbringar jag ju inte den mesta tiden på gymmet. Så jag har kommit fram till att jag tar både ock. Så det blir så att jag har linser de dagar jag går på gymmet, för närvarande måndag, tisdag och torsdag (det vill säga om armhelvetet slutar värka) och då kör jag linser och resten av veckan glasögon. Lite negativ är jag för det blir en orimlig kostnad men jag kan inte ha glasögon när jag tränar så är det bara! Och att ha linser med för att byta till då jag är på gymmet kommer inte heller att funka – jag kommer garanterat att glömma packa ner dem – jag känner mig själv alldeles för väl för det… Har jag inte glömt packa ner något i träningsryggan – ja, då är det kors i taket! I bland är det vattenflaska eller träningsstrumpor eller you name it…

Med andra ord har jag nu beställt nya brillor och fråga inte mig hur det ska gå? Jag kommer förmodligen att plocka av dem så fort jag får en chans och sedan glömma dem här och var…
Dessutom kommer jag säkert att missa att det är träningsdag och komma till gymmet med brillorna på och då har jag inget alternativ utan får träna utan syn 😉

Hon (optikern) ska sicka ett par linser till, så kallade 14-dagars, för hon tror att det är bättre för min del då den vänstra linsen oftast inte sitter där den ska utan ger mig sämre syn på grund av det. Detta är tydligen lite typiskt för endagslinser som inte har samma tyngd och kvalite som månads- och halvmånadslinser – jamen herreminje om man ändå vore 25 igen 😉

Nu har jag tränat hela dagen på att bära linsfritt och i stället haft glasögon (mina gamla) och det ska bli himla skönt att få ta av dem nu 😉

2 kommentarer tillMest gnäll från Gråbofronten

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>