Vilodag

I DAG SKULLE JAG TILL TANDLÄKAREN sent på eftermiddagen så det passade mig bra att ta en vilodag och inte behöva stressa till något inbokat pass. Jag skulle ju i och för sig kunna köra ett styrkepass men…

Jag har annars försökt hålla mig i gång efter störtdykningen i Långberget för att inte stelna till helt och hållet. Eftersom jag hade rejält ont i axel och arm, vänster sida, så har jag ”crosstrainat och spunnit” som inte kräver någon större rörlighet av armar.

I måndag blev det 30 minuter crosstrainer som uppvärmning och sedan ett pass spinning på 50 minuter. Ganska lagom.

På tisdagen kändes det redan bättre i armen så jag bestämde mig för cirkelträning. Så först blev det uppvärmning på crosstrainer 30 minuter och därefter 30 minuter med cirkelträning. Det gick inte lika bra så jag undvek övningar där armarna skulle ut från kroppen och upp. Däremot gick dips på bänk och armhävningar bra. Därefter blev det spinning puls i 60 minuter så min vilodag i dag kändes helt OK och befogad.

Tandläkaren lagade ett hål i en kindtand. Det var väldigt länge sedan jag hade hål så jag ska inte klaga. Däremot har inte bedövningen släppt ännu och den är lite jobbig 😉

För övrigt så känns det som om jag jobbar ihjäl mig själv och tidvis är jag väldigt nära väggen…

Eftersom jag inte vågat mig på någon simning denna veckan så har jag istället varit på jobbet redan i ottan och det blir minst 1 timma extra på morgonen, ibland mer, och sedan minst en dito efter avslutad ”normal” arbetstid. Efter gymmet blir det också lite gjort för jobbets räkning men det är mer för min egen skull så jag känner att jag hinner i kapp en aning inför nästa dags jobb. Sedan kräver ju livet en del, tvätt, planering för nästa dag osv osv.

I dag gick jag dock tidigare då jag skulle vara hos tandläkaren redan 15.30 och i morse tog vi sovmorgon och jag var på jobbet i normaltid, dvs 08.00. När klockan ringde 06.30 kände jag mig inte ett dugg utvilad och tror att jag hade kunnat sova fram till lunch om jag varit ledig.

I och för sig har jag ju inte haft någon sovmorgon sedan förförra helgen så det är kanske inte så konstigt. På skidlägret gick vi upp redan 06.30 och sedan var det fullt ös med teori, skidskola (och för vissa, läs mig, störtdykning i nerförslut) teori igen och skidskola samt teori på kvällen. Det i sig gjorde att när man väl fick rå sig själv vid 21-tiden på kvällen somnade som en klubbad säl.

Det kan ju vara en del av förklaringen att jag är så trött för normalt sover ju även jag lite längre på helgerna och man kan göra saker och ting i sin egen takt. Framför allt har man inte klockan ställd på väckning och det är en del av helgkänslan. Sedan gör ju inte det här förb…… mörkret saken bättre. Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Hinner man inte ut en stund på lunchen (vilket totalt är uteslutet för min del just nu) så får man inte uppleva dagsljuset alls.

Jag känner mig mycket bättre i min vänsterarm i dag och har gott hopp om att kunna simma igen nästa vecka. I morgon blir det gymmet igen med cirkelträning och spinning. Får se om det går bättre med biceps- och tricepsövningarna då.

På lördag har bokat ett pass med Body Vive och där är det mycket armrörelser men vi får väl se hur det blir med armskrället tills dess. Och på söndag är det alpcykling – som är så himla roligt 😉

Nåväl, det händer inte så mycket som är värt att skriva om. Mitt gnäll över arbetsbelastningen och nu min onda arm kan man ju både ha och mista – därav det ringa antalet uppdateringar 😉

I dag blir det tidig sänggång den saken är helt klar! Jag längtar till ryggläge och min bok 😉

Och, jag har konstaterat att jag i mitt nästa liv ska bli spårvagnsschaufför 😉

8 kommentarer tillVilodag

 • Bim

  Och jag, den stora boknörden, undrar då vad det är du läser för tillfället!? *kram*

 • Ahnna

  Jag ska bli Lyxfru i nästa liv*ler* Bara ut och resa med maken och pengarna rullar in ändå. Jag har sjukt mycket i skolan/skolorna. Men det är ju kul så kanske man överlever. Du kan ju tänka till sommaren och tre toppar. Jag måste jobba en sommar till innan man kan ta semester. Kram Ahnna

  p.s jag hoppas din arm bli kanon tills lördag

 • Bim> Syndromet av John Case…en gastkramande thriller om en hotande overklighet som mycket väl kan vara sann 😉 *Kram*

 • Ahnna> Jaa, varför har den tanken inte slagit mig! Det är klart att det är lyxhustrur vi ska bli i vårt nästa liv 😉

  Tack, armen/axeln känns redan mycket bättre. I dag kunde jag till och med träna biceps 😉 *Kram*

 • Vete tusan om jag skulle vilja bli lyxhustru om jag var tvungen att leva på någon äka hälft.. Inte säkert att kärleken står en bi i nästa liv så man kan ju bli dumpad då :-/ Vore ju bättre om man hade en egen förmögenhet att ta utav då! 😀 Men att köra spårvagn är säkert en trevlig sysselsättning! 🙂

 • Snurran> Det framgår ju faktiskt inte om man är lyxhustru på egen förmögenhet eller om det det är den äkta häften som uppbär den. Men får man önska så….

  Jamenvisst är spårvagnschaufför trevligt! Då kan man helt enkelt bara köra förbi hållplatsen när man är på dåligt humör 😉

 • Tjenare..

  Googlade runt efter lite info om hur det känns när man fått nya linser och hittade ditt inlägg från 2 mars 2005.. Känns väldigt längesedan.

  Tänkte bara fråga om du fick ont i skallen, kände dig lite torr i ögonen och möjligtvis ansträngd dom första dagarna du hade din kontaktlinser? 🙂

  Tack på förhand.

 • Hayley> Ja, det var mycket som kändes konstigt första dagarna. Ont i skallen kan jag dock inte minnas att jag hade. Det har jag fått enbart vid de tillfällen jag testat ny styrka och har fått för starka. Men torr och ansträngd kände jag av. Jag tror att man blinkar lite mer än normalt just när man håller på att vänja sig.

  Numera kör jag endagslinser och kan inte säga att jag upplever några som helst problem.

  Lycka till och håll ut!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>