Bokslut augusti 2007

AUGUSTI MÅNADS BOKSLUT VITTNAR OM…


Att sommaren inte riktigt är slut ännu även om man kan tro det när bilrutorna måste skrapas på morgonen! Däremot märks det på gymfronten där jag inte lagt så mycket tid som jag normalt gör övriga månader på året. Sedan fick jag förbaskat ont i mitt knä i så det mesta vad gäller motion har legat nere den sista veckan.

Däremot har jag kommit i gång med simningen och det låg långt inne kan jag förtälja eftersom jag inte simmat en meter sedan i december 2006. Nu är i alla fall årskortet löst och jag har kommit igång någorlunda, inte varje dag men minst tre gånger per vecka.

På gymmet har jag bara varit 3 gånger och knappt 6 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 1,3 timmar, styrketräning 2,7 timmar samt motion knappa timman. Några gruppass har det inte blivit men det kan hända att jag försöker igen någon gång nu under hösten, den som lever får se 😉

I simhallen har jag tillbringat 3,3 timmar fördelat på 8 tillfällen och simmat 5,8 km.

Travat och gått har jag i alla fall gjort en del. Jag har dels kommit i gång med att gå från jobbet till dess att Woffegubben hinner i kapp mig och det hoppas jag att jag kan förmå mig att göra fler gånger under hösten. Sedan har det blivit några kortare promenader från simhallen till jobbet. Totalt 7,7 mil fördelat på 14 tillfällen och 13,5 timmar.

Cykling har det blivit lite grand till och från Getterön/Varberg men även fram och tillbaka från gymmet samt en liten tur på Åkullaleden i Varberg. 10,2 mil och 6,6 timmar fördelat på 5 cykelturer.

Joggingen har inte blivit så mycket som jag hade önskat men det beror ju på mitt onda knä. Dock har jag totalt sprungit 6,7 mil fördelat på 8 joggingturer både från Tyskland, Varberg och Gråbo – snacka om internationella joggingturer 😉 Under nio timmar har jag roat mig springandes.

Stegvis är det fullt godkänt 494 978 steg men 86 115 av dessa är omräknade från cykling och simmning så egentligen är det ”bara” 408 863 ”riktiga” steg men det är inte illa det heller!

Låt mitt knä nu få bli bra, det känns bättre för tillfället men jag har å andra sidan inte vågat springa med det ännu, så jag kan komma igång igen. September kommer nog också att bli halvdan eftersom vi fortfarande tillbringar helgerna i Varberg men efter det kan det kanske bli ”normalt” igen vad gäller gym, sim, promenader och löpning.

Jag har planerat in att köra en sopperiod och förhoppningsvis bli av med de sista ”fettlagret” men det blir inte heller förrän i slutet av månaden då det vankas stor avslutningsfest här i Varberg nästa helg och sedan lite födelsedagsfirande i slutet på månaden. Då har vi planer på att ta oss en tur med nya husvagnen till Malmö som då får avsluta säsongen innan den ställs in för vinterförvaring 😉

4 kommentarer tillBokslut augusti 2007

 • Bim

  Jag har sagt det förr, men jag säger det igen: Du är fantastiskt duktig! 😀

  Ha en riktigt trevlig helg nu! *Kram*

 • maria

  Hej!

  Det var ett tag sedan jag hörde av mig….Skolkar ju notoriskt från Xtravagnzaträffarna också…

  Däremot har jag läst regelbundet om dina strapaster och instämmer i andras ord; Det är trvligt att läsa om din mat, träning och vardag! Jag är ingen bloggare själv och hanterar datorn hellre än bra, men uppskattar verkligen att läsa din blogg då och då.

  Vad händer då i mitt liv? Tja, som lärare har jag ju njutit ett långt sommarlov, även om sommaren varit grym mot oss i norr. Förutom en kortare Köpenhamnstur har jag hållit mig på hemmaplan (Lerum).

  Träningen har flutit på med spinning, bodypump, styrka på gymmet och liiiite

  löpning. Jag har landat på 74 kilo. En bedrift eftersom jag startade i slutet på maj med 97 stadiga kilon! Äter numer ganska normalt. Lite Gi-influerat men inte extremt. Har kommit till sans med att jag är en stor tjej med höft ch rumpa och har ändrat min målvikt till 70 kilo. Under det är inte jag. Vet att många tycker det är för tungt, men jag känner mig helt nöjd redan nu. En härlig känsla. Glöm vågen alla ni som kämpar, hitta er egna balans. Jag vill inte bli en bredhöftad, löshudad tjej med påsbröst….Förstår ni vad jag menar? Fast, stark kropp med former appelerar mer till mig än smala, trötta, skinndepåer.

  Tycker du ser fantastisk stark och fin ut! Varför fastna i kilon? Har förstått att du gillar att mäta dina framsteg. Inget fel i det, men försök att slappna av och se resultaten! Kroppen fungerar och mår bra!

  Jag blir hög på träning och måste hela tiden kämpa för att inte göra för mycket, vara för duktig…Svart eller vitt. Allt eller inget. Måste väl fejsa att det är min personlighet. Att få ångest över att en träningsdag försvinner eller att man druckit/ätit något gott är ingen livskvalité! Jag önskar er alla att hitta en balans i er träningsvardag så att ni kan njuta av livets goda utan dåligt samvete!

  Min vardag justnu består av jobb, jobb, jobb!

  Att vara högstadielärare tar på krafterna, men ger så fantastiskt mycket! Älskar att vara bland ungdomar. Undrar ofta när jag själv ska bli vuxen….Stor kram till er alla!

  Önskar er allt gott!

  Maria

 • Bim> Jag tackar och bugar, du är alltid så snabb med ett berömma mig 😉 och jag slickar förstås i mig!

 • Maria> Ja, det var länge sedan och riktigt riktigt kul att hära ifrån dig! Jag tackar för berömmet om bloggen – det är kul om någon vill läsa 😉

  Jag tycker du har en sund inställning till det mesta här i livet. Att ha kommit till 74 är verkligen en bedrift, jag beundarar dig!

  Ja, sommaren kan man verkligen reklamera 😉 Men nu är hösten här snart och det är bara att ta nya friska tag. Vi reser till Thailand över jul-, nyår- och trettondehelgerna så det har vi att se fram emot.

  Jag ska ta mig en ny omgång på helfart när september börjar närma sig slut och försöka bli av med de sista envetna fettet. Vi får se om jag klarar att börja om 😉

  Jag har nog för avsikt att besöka några fler gruppass när jag nu ändå är tvungen att betala för dem 😉 Får se när modet och tiden räcker så långt. Vi kanske ses då.

  Jag håller med dig till fullo vad gäller det där med balans i livet både vad gäller vikt och träning. Jag jobbar på det 😉

  Jag tror i och för sig inte att jag når mitt mål på 67 kilo men det gör inget så länge jag är nöjd med mig själv och det jag lyckas prestera vad gäller träning.

  På den tiden, närjag vägde 67, tränade jag inte och hade då inga muskler att tala om. Det har jag ju däremot nu så det är kanske inte logiskt att jag skulle klara det. Men som sagt det är inte där lyckan ligger!

  Blir jag bara nöjd med min vikt och träning och det funkar i vardagen så får det vara mitt mål i stället.

  Kram på dig och jag hoppas verkligen vi ses snart på gymmet!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>