Vilken fantastisk förmiddag

JAG HAR HAFT I DAG!


Jag är ledig i dag också för att komma i kapp med livet här hemma och då avser jag allt som inte blivit gjort för att vi tillbringat all vår lediga tid, och lite till, i Varberg. Tyvärr kommer ju sanningen och verkligheten i kapp för eller senare och jag känner mig otroligt stressad av att inte ha ordning och reda omkring mig. När jag sedan inte kan pressa in den tid som krävs utan att jag i så fall får offra något annat, vilket nästan alltid blir motionen då, så känner jag mig ännu mer jagad.

Jag fick ordnat med lite i går som till exempel tvätta och plocka in alla extratäcken vi haft i husvagnen inför besök av barnen med respektive. Jag fick även röjt en aning i kökets skåp, hyllor och bänkar för det har mest liknat ett katastrofområde sedan tidig vår! Några timmar gick bort för jag cyklade till och från gymmet där jag körde ett gympass…

Nåväl, man blir ju aldrig nöjd så i morse stod jag här och funderade på om jag skulle hoppa den joggingtur jag mentalt hade planerat att ta.

Men så fick jag ett mail från Steffanie som undrade om vi inte skulle springa Finalloppet?

Då jäklar tänkte jag att jag ska visst ta mig de få minuter det tar att jogga några km! Städa och fixa hinner jag med i alla fall…

Och nu är jag så himla imponerad över min löpardator som ger så mycket mer än den gamla och förmodligen har jag inte lärt mig allt ännu 😉

Jag satte på mig fotsensor och tog en Hörmosserunda. Och minsann kändes det riktigt bra! Jag har nämligen tänkt minst tusen gånger (nåja, i alla fall så många gånger som jag joggar i sommar) i sommar att det kommer att bli så trist att jogga hemma i höst, inget hav, inga klippor osv osv. Men min första runda, i dag då, blev riktigt mysig. Det går faktiskt att hitta lite unikt här hemma också. Till exempel fastnade sladden till hörlurarna på Ipoden i en gren när jag sprang igenom det lilla skogspartiet. Det har aldrig hänt i Varberg med öppna vidder 😉

Träning: Basic pulsintervall 119-135, jogging på Hörnmosserundan,

Totaltid: 29 minuter och 44 sekunder

Maxpuls: 137

Medelpuls: 130

Procent av maxpuls: 81 %

Proden av medelpuls: 76 %

Tid över pulsintervallet: 3 minuter och 7 sekunder

Tid under pulsintervallet: 1 minut och 33 sekunder

Tid inom pulsintervallet: 25 minuter och 4 sekunder

Distans: 4,13 km

Max hastighet km/h: 10,6

Medel hastighet km/h: 8,3

Förbrukade kalorier: 274

Man kan även skapa egna träningsprogram så jag skapade ett för promenad och då satte jag ett pulsintervall på 95 – 125. Sedan gick jag samma runda som jag sprang och fick följande värden:

Träning: ProMad 95-125, promenad på Hörmosserundan

Totaltid: 37 minuter och 14 sekunder

Maxpuls: 119

Medelpuls: 102

Procent av maxpuls: 70

Proden av medelpuls: 60

Tid över pulsintervallet: Ingen tid!

Tid under pulsintervallet: 2 minuter och 23 sekunder

Tid inom pulsintervallet: 34 minuter och 54 sekunder

Distans: 4,05 (inte rikitgt samma som ovan? vilket det borde varit!)

Max hastighet km/h: 7,4

Medel hastighet km/h: 6,5

Förbrukade kalorier: 204

Detta är skitkul på ren gråboska!

Men nu får jag nog sätta igång och göra det jag skulle 😉

Och det är ju klart att vi springer Finalloppet. Det ska bli kul att springa tillsammans igen det har vi inte gjort sedan tjejmilen för två år sedan!

4 kommentarer tillVilken fantastisk förmiddag

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>