Tro’t eller ej

MEN NU ÄR GAVLARNA KLARA – BÄGGE TVÅ! Men det var på håret kan jag meddela för i dag har vi haft en väderlek som knappt går att beskriva…ösregn, ännu mera ösregn, hagel som kunnde döda en ko, åska med dunder och brak och ännu mera ösregn.

Vi hade i dag kvar att sätta upp ”fusklisterna” som jag målade i går, måla andra strykningen av panelen samt måla resten av gaveln, dvs det vita.

För all del, det började ganska bra med strålande sol då jag väckte Woffe vid åttasnåret. Efter frukost gav vi oss så ut och började måla resten av panelen samt spika fusklisten. Naturligtvis börjar det då att ösregna. In en stund och trampade omkring…vi ville ju så gärna bli klara i dag så vi kunde montera ner schabraket till byggställning.

Ut igen så fort regnet lugnat sig något. Woffe fortsätter med fusklisten och jag börjar måla putsen, dvs nedanför panelen. Ja, jag behöver väl knappast berätta att det började ösregna igen!

1_vaggmalning.jpg

In igen och Woffe satte på fika så jag värmede vitlöks- och örtbrödet i micron som vi fick över från middagen i går. Bara det att det såg lite lustigt ut…

2_micro.jpg

Undrar just om man är för trött när man kan skratta sig fördärvad åt en uppsvälld plastpåse i microungen ???

Nu haglade det också och sedan fortsatte regnet ösa ner som om himlens alla portar stod öppna. Vi hann både fika, lösa korsord samt sätta på dumburken (första gången på mycket länge) innan det lugnade sig såpass så vi kunde gå ut igen.

Nu är i alla fall byggställningen borta och jag är inte ledssen för det! Woffe tar det sista av fusklisten, vilket han kan göra på stegen, och jag målar klart fasaden…

4_fusklisten.jpg

3_fardigmalat.jpg

Naturligtvis krävs det lite extra handarbete i slutetappen så Woffe försvinner in i den riktiga snickarverkstaden, dvs garaget…

5_snickarverkstad.jpg

Jag ska inte säga att vi är riktigt färdiga ännu för då ljuger jag. Det ska målas på underbrädorna på gavel 1 med vit färg och likaledes på vindskivorna och det ska upp fusklist även där. Men det blir a peace of cake känns det som om när vi åter kan stå på vårt förrådstak och mer eller mindre ha dansutrymme när vi jobbar.

Den värsta sidan är i alla fall klar och det är huvudsaken. Byggställningen är ett minne blott och den har jag haft otrolig panik för hela tiden. Mardrömmar om nätterna att Woffe ska ramla ner och spetsas rakt igenom kroppen av grannens ”bröte” som ligger nedanför. Fy, jag hoppas innerligt att vi aldrig mer ska behöva stå på en lika ranglig ställning igen. I går när Woffegubben vinglade till på fast mark, här inne i huset, så berättade han att golvet gungar precis som det gjort på ställningen. Jo, jag kan garantera att det bästa med livet just nu är att fanskapet ligger ner…

6_liggande.jpg

På måndag blir det full fart bort till Shell för att hyra en kärra så vi kan återbörda byggställningen där den bäst passar – till uthyrningsfirman! Sedan blir det en tur till tippen igen med alla gamla gavelvbrädor.

Förhoppningsvis ska vi ha krafter kvar efter det att sanera huset inomhus också. Det har vi inte gjort överhuvud taget under dessa två veckor som vi agerat som ”amatörsnickare” och i morse sade Woffegubben…titta inte under sängen!

8 kommentarer tillTro’t eller ej

 • ann

  Men guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud vad härligt att det är klart!!

 • Anna> Ja, det finns inte ord för hur bra det känns. Woffe ligger helt avsvimmad i soffan (har inte hunnit duscha ännu) och jag sitter här och fattar knappt hur skönt det är 😉 *Kram*

 • Det har inte direkt varit väder för målning och putsning i sommar och det är väl närmast förunderligt att ni fixat det så snyggt. Vart tog sommaren vägen?

  Annica

 • Annica> Ja, den där riktiga sommaren (som man upplevde som barn) kan man ju undra var den tog vägen. Men vi har haft perfekt väder för gavelbytena. Lagom med sol och inget regn med undantag för de sista tre dagarna. Det har ju tagit oss 14 dagar sammanlagt och vi har sagt tusen gånger under denna tid…vilket himla tur vi haft med vädret 😉 Det hade man givetvis inte sagt om man varit någon annan stans, på en strand eller så…

 • Peter> Ja, du om någon (som själv har hållit på med uterumsbyggnaden) kan ju föreställa dig hur skönt det är när det är klart. Tack!

 • Ylvis

  Vicket arbete! Ni är ju helt otroliga. Ni kan ni äntligen njuta av semestern oxå! 😉

  Kram (Ylvis = en vecka från semester)

 • Ylvis> Åhh, va’ roligt att höra ifrån dig! Jo, nog tusan hade varit enklare att jobba på jobbet 🙂 Har du planerat in första veckan hemma eller hur var det nu igen? Gött i alla fall för dig att äntligen få lite ledigt – det är du väl värd! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>