Regnpromenad

I DAG STEG VI INTE UPP förrän strax före tio… Och på den vägen var det ända fram till 13-tiden då jag äntligen fick tummen ur och klivit ur pyjamasen. Därefter blev jag osaligt rastlös så jag hängde på mig Ipoden för att gå en promenad och trotsa regnet.

0_ipod.jpg

Regn ja, det är inte bara vi människor som tröttnat på regnet det kunde jag lätt konstatera när jag gick upp mot vårt joggingspår och såg detta…

1_paraply.jpg

Jag gick alltså upp till vårt joggingspår som mitt i härligheten har en liten sjö som är näst intill brädden full med näckrosor…

2_nackros.jpg

När jag gått lite mer än halvan på joggingspåret sneddade jag genom skogen över till ett litet gulligt område som helter Alsjön. Där finns också en lite sjö med badplats…

3_alsjon.jpg

Därifrån tar jag mig sedan över ”stora vägen” ner mot sjön Mjörn och hela tiden regnar det…

4_mjorn.jpg

Längs med Mjörn går också den gamla banvallen som en gång var Västgötabanan, en enspårig järnväg, och som numera är cykel- och gångväg. Det är ganska vackert även där det inte ligger precis utmed vattenkanten…

5_banvallen.jpg

Ja, nu är jag alltså på hemväg igen och väl hemma såg jag att Woffe höll på att röja i garaget. Och som bilden visar är det ett ”evighetsjobb”…

6_rensning.jpg

Promenaden var som sagt blöt och varade cirka två timmar och gav 16 972 steg. Jag skulle tippa att det blev omkring milen i avstånd. Skönt var det i alla fall!

9 kommentarer tillRegnpromenad

 • Rätt åt dig! Vila och härliga promenader är precis vad du förtjänar! Passa på att njuta!Kram!

 • Vilken härlig bildberättelse! Så ska jag också försöka mig på att göra nu när jag börjar fatta hur man gör i bloggen! Så bli inte förvånad om jag blir en Copy Cat och härmar dig! Och tack för berömmet i min gästbok! Men bloggexpert blir jag nog aldrig! Det är nog Jimmy som är… *Kram*

 • Jamen….så där SKA ju garage se ut.

 • Lilla Mysan> Ja, jag får banne mig skylla mis själv om jag slappar runt i pyjamasen till mitt på dagen och lite till 😉 Du har så rätt – som alltid! *Kram*

 • Britt-Marie> Kopiera på du! Tål man inte det ska man inte befinna sig i cyberspejset…här kopierar alla från alla 😉 Lycka till – jag följer dig med stor noggrannhet ;-O *Kram*

 • Mamselamsen> Shit! Nu fattar jag varför det aldrig blir något annat än en stor loppmarknad fast han skyller på det då och då…att han måste städa i garaget! Jojo, ibland ska det till en klok kvinna för att man ska fatta 😉 *Kram*

 • Oj vad öde annesjön känns i detta väder!

 • Skrattade gott åt bilden med paraplyet i trädgården :). Ja, det kan bli för mycket av det goda både för oss människor och växterna. Inatt fick vi 18 mm regn. Det är mer regel än undantag nu att regnmätaren töms varje morgon. Vore kul om den kunde få torka upp, trädgården likaså och att solen kom så att det gick att sola lite, inte bara fjuttiga fem minuter sol och sedan ett stort molnsjok som tar 15 minuter att passera och innan dess har lusten att sola försvunnit.

  Annica

 • Annica> Ja, det blir säkert svårt att hitta en restresa denna höst och vinter efter en sommar som regnat bort. Folk kommer att bli som galna efter lite sol som vi ju så väl behöver för att klara resten av året.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>