Gissa om jag önskar att det vore klart med gavlarna

DET TAR DUBBELT SÅ LÅNG TID MED GAVEL 2 i jämförelse med gavel 1… Och det beror på den förbaskade byggställningen som gör att man inte kan arbeta över hela bredden.

En rivig kärring han har den där Woffe…(Lägg märke till dom vita handskarna som jag fick i present i dag med orden att en prinsessa ska ju vara värdigt klädd)…

1_Gelariver.jpg

Allt, och då menar jag allt, måste fixas på markplan. Det innebär ett evigt balanserande och bärande. Här balanserar Woffe en asfaltsboardsskiva…

2_woffebalanserar.jpg

Längst ute i kanterna kan man inte använda sig av byggställningen för att komma åt att riva ner den gamla panelen. Woffe får stå på stegen men jag har varnat honom…fan ta dig om du ramlar ner innan vi är färdiga 😉

3_uteikanten.jpg

Allt eftersom vi river ner den gamla masonitskivan innanför gavelbrädorna så använder vi dem som mall för att rita till asfaltboarden. Smart va?…

4_mall.jpg

Som sagt, det tar dubbelt så lång tid som första gaveln men vi har i alla fall hunnit riva allt gammalt i dag samt att sätta upp asfaltboard och en del av läkten.

Till sist blev det en enkel middag bestående av hamburgare (traditionella och av kyckling till mig) med stekt lök, stekta champinjoner samt stekt vitlök och hamburegerbröd bakade av fullkornsmjöl. Det smakade himmelskt efter en lång dags klättrande upp ner på byggställningen, två maskiner tvätt, upphängning av densamma samt kantgräveri av alla rabatter på baksidan och till sist klipp av gräsmattan… Det som hör trädgården till och inte gavelbygget gjordes under tiden ”byggmästaren” funderade eller förberedde ;-

5_tillslutmiddag.jpg

Nu är jag så trött så jag vet inte om jag orkar ta mig in till sängen…

4 kommentarer tillGissa om jag önskar att det vore klart med gavlarna

  • Vilket par ni är. Ni är så duktiga och jobbar så bra ihop.

    Angela! Tack för att du bryr dig om mig. Jag är glad för att du ger mig orden ibland. Jag behöver dem. *kram*

  • anna

    Herre gud vilket slit! Det är bra att ni får komma upp hit och vila upp er med lite tapetsering i höst då! 😉 😛 *fasar* Det är skoj att se alla bilder, men huj så högt det är… håll i er!

  • Jerry> Och tack för dina…känns ända ini hjärtegropen när du berömmer oss. Kommer du på bloggölen 27/8? Hade varit himla kul att få krama om dig in real!

  • Anna> Jodå, vi håller i oss när det går. Jag har dessutom sagt till bestämt att ingen av oss får ramla ner innan gaveln är färdig 😉 Tapetsera? Jag ska ju bara vara arbetsledare och ge dig och Osse glad tillrop då och då. Var det inte så vi sa? *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>