Tapeter uppe

Oj, säger jag bara – vilken himla tur att vi bestämde oss för att ta hjälp av ett proffs till sovrummet. I dag har han tapetserat – phew!

Jag kan bara konstatera att jag hade inte klarat den tapeten! Den var jättesvår och känslig. Vid flera tillällen revs tapeten upp och underytan kom fram, inte så bra eftersom den är vit och ovanytan blå…

Det är bara att konstatera att jag är glad och lyclig över att jag inte ens försökte själv för det hade slutat med en ände av förskräckelse. (Se för övrigt dagens citan sist).

Men han, vårt proffs, redde givetvis ut saken.

Man skulle kunna tro, om man inte visste bättre, att ett underverk skett med rummet. Den förra tapeten var vit, med struktur i mönster, och den nya är varmt blå och slät. Woow, vilken skillnad!

I morgonkväll ska vi förhoppningsvis kunna påbörja resan med att lägga parketten. Självklart är det svårt att skaffa sig en uppfattning om hur det ska bli förrän det finns golv och lister både i tak och golv men jag känner redan nu att det kommer att bli precis så fint som jag föreställt mig.

Woffegubben har varit ledig i dag, vilket passade perfekt eftersom proffset skulle komma men även för att han hunnit att göra delar av garderobsutrymmet klart. Han har satt upp spånskrivor på bägge sidor där stången ska fästas och det gjordes inte utan besvär för jag hade mätt fel så skivorna var för stora….

Vi har för avsikt att sätta väv på väggarna där inne som vi sedan ska måla vitt. Då blir det lite tåligare och ser dessutom fräscht och fint ut. Och vi lägger parkett även där – så vem vet, vi kanske har den finaste garderoben i hela kvarteret sedan 🙂

Hellre en ände med förskräckelse än en förskräckelse utan ände.

FRIEDRICH VON SHIRR

Comments are closed.