Hemma…

JAG ÄR NU hemma igen efter några spännande dagar i Stockholm. Jag har bott hos barnen, Anna och Oskar, och blivit så väl omhänderatagen. Och även av av fyrbeningarna förstås 😉

Jag har alltså gjort en gastric sleeve-operation på en privat klinik i Stockholm och har återhämtat mig några dagar hos barnen innan jag i dag åkte hem i dag. Jag snodde förresten med mig Boris hem 😉

Jag har funderat på om jag verkligen skulle dela detta med alla men kommit fram till att jag faktiskt ska det. Det är ju inte så att jag vill hålla det hemligt – förhoppningsvis kommer ju min omgivning att märka det så småningom 😉
Anledningen är snarare att jag inte orkat ta tag i den här biten med att offentliggöra detta mest på grund av att vissa människor helt enkelt är elaka och okunniga om vad en sådan här operation egentligen är och betyder.
Många tror och tycker att det är fel och oriktigt och att det är operationen i sig som gör att man går ner i vikt.
Inget kan vara mer fel för det är nog något av det mest jobbiga jag har framför mig – att lära mig behärska det här med matintagen. Det är ju så klart det som inte funkat innan heller, annars hade jag ju inte befunnit mig där jag i dag är.

Men nu ”öppnar” jag och delar med mig av detta och hoppas att andra som går i samma tankar ska få nytta av det. Det är nämligen så jag själv upplevt den här resan. Visst, det finns fakta att läsa om vad en gastric sleeve-operation innebär men det är genom bloggar som jag fått den mesta nyttan och kunskapen.

Från och med i onsdags började alltså mitt nya liv 😉 Den dagen var i och för sig inget vidare men jag hämtade mig snabbt och kom i kapp mina kamrater som operarades samtidigt. Jag var i och för sig sist i ”kön” på tisdagens operationer så det skiljde alltså ända upp till 7-8 timmar mellan mig och den som gick in först på operation.

Men jag hämtade mig som sagt under onsdagskvällen och på torsdagen var jag faktiskt så pigg vid utskrivningen så jag hade tänkt mig en promenad ner till T-centralen. Då ringde dock Anna precis och blev tvärförbannad och beordrade mig att ta en taxi… Någon gång under tonåren försvann det där med att det är föräldrarna som uppfostrar barnen till tvärtom 😉

Väl hemma, i Upplands Väsby, tog Oskar emot mig och jag kände mig stark. Tog en liten promenad med Boris i sakta mak för vädret var ju helt ljuvligt med en strålande sol. Dock ska det nämnas att nu går Boris fortare än mig 😉

Tanken var att jag skulle stanna till lördag men både Anna och jag, för all del, tyckte att jag var så pigg så vi bokade ny biljett och vid 13-tiden bar det av hemåt.

Det har gått bra med ”maten” ända sedan jag kom hem. Eller ja, mat och mat är väl att ta i för nu ska jag ”gå” på flytande kost i 10-14 dagar så att magen får vänja sig sakta men säkert innan jag går över till puréer efter det.

Så på morgonen blir det 2 dl välling, har köpt barnvälling 😉
Sedan blir det någon dl drickjoghurt och nyponsoppa.
Näringsdryck från Apoteket till mellanmål.
Till lunch och middag blir det soppa. Jag har köpt Keldas färdiga soppor och till det tillsätter jag lite protein på pulver.
Och så går det på under en dag med sex mål, frukost – mellanmål – lunch – mellanmål – middag och ännu ett mellanmål. Däremellan ska jag förstås försöka dricka lite för det kan man inte göra till måltiderna för nu är ju då magsäcken så liten så då finns risken att man inte orkar ”maten”.
Välling igen till kvällsmat och sedan börjar vi om från början igen nästa dag.

Men, nu börjar resten av mitt liv och för att börja på den senare delen av dagen då så mötte Woffegubben oss, Boris och mig, på centralstationen. Gud som jag längtat efter den gamle gubben 😉 Borta bra men hemma bäst!

Att komma hem kändes fantastiskt fast jag bara varit borta i några dagar och Boris gjorde sig hemmastadd direkt…

Vi gick ut på baksidan av trädgården för att kika på staketet som Woffegubben byggt för att Boris inte ska smita in till grannen…

…det blev helt godkänt av herr hund 😉

När vi äntligen kommit oss till ro en aning placerade Boris sig på armstödet i min fåtölj – utan hänsyn att jag satt som en kråka 😉

Men som tur var gick Woffe in och vilade sig lite på sängen och då…

Så när han kom tillbaka fick vi kompromissa 😉

Nu blir det kvällspromenix 😉

13 kommentarer tillHemma…

 • Det är väl inget fel att göra en sån operation heller om man nu försökt gå ner i vikt på alla vis och det inte lyckas? Visserligen har man hört skräckexempel på såna som inte lyckas, men det är bra många fler som verkar nöjda med sin – jag könner faktiskt tre stycken som gjort den och som är jättenöjda! 😀 Lycka till nu!

 • Snurran> Tack! Det var skönt att höra att du har en sådan inställning och att du känner folk som det gått bra för. Vi får hoppas att det gör det för mig också 😉

 • Heléne

  Hej! Skönt att höra att allt gått bra. Nu får du vila och ta det lugnt. Känner du att du behöver lite distans healing kan du tjoa till här så kan jag sända lite till dig. Är certifierad Jikiden Reiki (Japan) Healer. Det är bra när kroppen skall återhämta sig efter en operation. 🙂

  Måste tipsa dig om Gyllenmust välling från Kungsörnen som är jätte god. Gav dottern det när hon var liten. Mycket bättre och godare än barnvällingen 😉

  Lycka till med allt! 🙂

 • Biggan

  Oj, vad du är modig! Jättebra gjort när inget annat funkar som man vill.
  Har aldrig hört talas om den här metoden, men vet en som kämpat sig igenom den andra op-metoden och hon har verkligen fått lön för mödan – smal och snygg som attan.
  Det ska bli intressant att få följa dig i detta. Grattis till att det gått bra så här långt och lycka till!
  Kram

 • Biggan

  Glömde säga att Boris är så jättesöt! Och den sista bilden på honom, Woffe och fårskinnet är väldigt pudlig och gullig 🙂

 • Heléne> Tack, det var service det 😉
  Ja, Gyllemust kokade jag också till mina små när dom var knoddar och håller med dig om att den är godare.
  Just nu har jag bara gått den enkla vägen med färdiga produkter för att jag inte visste hur jag skulle må efter operationen men med facit i hand så hade jag nog orkat koka både soppor och välling på egen hand men som sagt, man vet ju inget innan.
  Tack för tips och din omtanke!

 • Biggan> Tack! Du kan läsa om just den här operationen här om du är intresserad
  http://www.cftk.se/
  en fantastiskt bra privatklinik med underbar personal, engagerade och helt outstandning från kirurger, narkosläkare, dietister och till administratören. Alla var så himla goa så man nästan inte ville åka hem 😉
  När man inte har ”så mycket” övervikt så är det svårt att få igenom operation genom landstinget och dom gör överhuvud taget inga gastric sleeve och bara den ”andra” som är gastric by pass.
  Jag ser ljust på framtiden och kan kanske bara ångra att jag inte tog steget tidigare 😉
  Jodå, Boris är den första vovven vår yngsta dotter köpte och har en speciell plats i våra hjärtan, utan tvekan. Han mår så gott när han får vara ensam herre på täppan här hos oss. Han har ju tre vovvar till där hemma som han ständigt får hålla ordning på så det här blir lie semester 😉

 • Härligt att höra att du är så pigg att du till och med kunde åka hem tidigare. Puss och kram!

 • Steffanie> Tack gumman! Jo, jag känner mig jättepigg, får lite kramper fortfarande i magen och blir fort trött i ryggen men det är säkert sviter av operationen så det är bara att vila en stund sedan är det bättre igen. Lyxigt att kunna lägga sig och vila när som på dagen och Boris misstycker inte det minsta 😉 Kram

 • Petra

  Härligt att det gått bra och att du var på benen så fort! Lycka till med fortsättningen!:) Kram Petra

 • Petra> Tack vännen!

 • Biggan

  Angela > Vet du, jag såg bloggen om honom som valp. 🙂 Inte så många som bloggade om sin hund på den tiden.

 • Angela

  Biggan> Nej, Anna, vår dotter, som är den stolta ägarinnan bloggar fortfarande 😉 Hon har ju tre till som fortfarande är aktiva i tävlingsvärlden medan Boris numera är pensionerad och sällskapsdam 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>