För att inte gå på väggarna

FICK JAG HELT ENKELT TA MIG FÖR NÅGOT och eftersom det inte gick att vistas ute, om man inte är utrustad med grodmansdräkt, fick det bli matlagning. Jag grep mig an projekt lasagne med squash i stället för lasagneplattor och kycklingfärs fick ersätta vanlig färs.

Recept:

1 stor squashfrukt eller 2 mindre

1 tsk salt

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Olivolja

500 g köttfärs (eller kycklingfärs)

1 burk krossade tomater

lagerblad

Basilika och oregano (torkad)

Salt och svartpeppar

1 1/2 dl grädde

Riven mozzarella eller annan ost

Jag bukar göra dubbel sats när jag ändå är i farten och tar gärna lite mer av både gul- och vitlök men det är en smaksak…

Sätt ugnen på 200 grader.Skiva squashen på längden. Lägg på en handduk och strö på lite salt för att dra ut onödig vätska.

Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stekpanna. Häll över i en kastrull och bryn sedan färsen tills den är genomstekt. Kycklingfärsen är lte krångligare då den är mer grovmalen men med lite god vilja så går det… Häll överi grytan och tillsätt krossade tomater, lagerblad och örterna. Låt koka i ca 20 minuter. Jag brukar smutta i lite grädde i koket också men det är inte nödvändigt 😉

Smörj en ugnsfast form med smör och lägg på ett lager med squash i botten. Lägg sedan på ett lager med färs (här brukar jag lägga på lite riven ost mellan lagren men det har jag hittat på själv). Fortsätt sedan med ännu ett lager sqush och färs osv. Jag brukar ta tre lager varav det sista är färs. Till sist toppar jag med grädden och riven ost. Smack in i ugnen för gratinering i ca 20 minuter.

En god sallad till detta är inte fel…

1_andralagret.jpg

2_farslager.jpg

Toppa sista lagret färs med riven ost och lite grädde…

3_sistalagret.jpg

2 kommentarer tillFör att inte gå på väggarna

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>