Blåsigt ;-(

EFTERSOM JAG INTE KOMMER ATT GÅ MÅNGA STEG DENNA DAG som för övrigt överraskade oss med regn i morse.


Så fick det bli lite matlagning, kyckling på både längden och tvären om man säger så ;-O

Jag började med att marinera kycklingfiléer som jag sedan grillade…

1_marinerar.jpg 1_grillarsedan.jpg

Och den lille guldklimpen sover så gott vid Woffegubbens fötter…

2_tottesover.jpg

Ugnen kom på och jag stekte ytterligare fyra stora kycklingfiléer som jag sedan lät svalna och skar i skivor. Därefter blandade jag sojagrädde med massor av vitlök samt lite goda kryddor. I med allt i långpannan igen och in i ugnen en stund. Det doftade ljuvligt – hoppas det är lika gott som det ser ut…

3_kycklingivitloksgradde.jpg

Marinaden som är ljuvligt god och består av olivolja, vitlök, lime och förstås massor av goda kryddor tog jag sedan till alla grönsaker som jag här skurit i mindre beståndsdelar. De gröna, vita, röda och gula grönsakerna (som är gul och röd paprika, vitkål och broccoli) fick sedan dra lite i den kvarvarande marinaden för att till sist bli wokat. I med lite chilikryddade kycklingkuber – bra som lunchmat…

4_skarmassoravgronsaker.jpg 4_wokat.jpg

Lite mellanmål var vi duktiga att fixa i dag. Lite keso med olika sorters nötter, lite torkad frukt och torkade tranbär samt en gnutta psylliumfrön. Inte helt fel. Vi har slarvat varje dag med mellanmålen men det är inte lätt att få till den på den punkten…

5_mellanmal.jpg

Och som sagt denna plötsliga aktivitet beror på mina ”goa” blåsor från gårdagens stavgång och som orsakar att jag inte kan gå och än mindre få på mig ett par skor…

6_blast.jpg

12 kommentarer tillBlåsigt ;-(

 • Bim

  Härliga matlagningsbilder! 😀 Och O-härliga skavsår… 🙁

 • Dina matbilder kan ju få en hungrig som få… det ser ju kanongott ut!

  Skavsåren gör däremot bara ont… *kram*

 • Ujujuj, hoppas att de läker fort, de där såren, det ser hemskt ont ut! Men skavsårsplåster från apoteket är ingen dum uppfinning (men hutlöst dyra) – brukar fungera på ungarnas fotbollsskador iallafall! *kram*

 • Ajajaj! Men maten ser förtrollande god ut..

 • Ahnna

  Vilka mat bilder!! Och fotbild!! 8 kg har lite på känn att du snart har fått bort det. / ahnna

 • Bim> Blåsorna bekymrar mig mycket, dels kan jag inte motionera mera och nästa vecka ska jag ju gå på bröllopsfest – det kan man väl inte göra i Foppatofflor ;-( Ont gör de också varje gång jag kommer emot…

 • Jerry> När du har vägarna förbi och hälsar på, antingen här eller hemma, lovar jag laga precis det du önskar 😉 *Kram*

 • Snurran> Jag har redan satt på de hutlöst dyra, har alltid bägge varianterna i ryggsäcken (stora för häl och små för annat) – man vet ju aldrig… Tyvärr hjälper det inte mycket. Jag borde kanske sticka på hål på dem?

 • Annabelle> Ja, vi har nu avsmakat både kyckling i vitklöksgrädden och kycklingwoken – inget av dem satt fel om man säger så 😉

 • Ahnna> Du är en PÄRLA men det kommer att ta tid nu när jag inte kan hjälpa till med att motionera 😉 *Kram*

 • Nämen, har ni blåst bort? Inte en enda bloggtext på fleeera dagar 🙁

  Kram

 • Petra> Tack för sms, nej vi har inte blåst bort men ungarna har anlänt och du vet ju hur det är 😉 Nu har jag i alla fall uppdaterat tack vare dig 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>