Vandring

VAKNADE TILL ETT NÅGOT DISIGT VÄDERLAG men det skulle snart visa sig bli en strålande sol. Anders kom med tåg och buss strax efter 10-snåret och vi gav oss av genast mot dagens vandringsmål. På väg upp, innan vi ens hade nått starten, så fick Anders plocka ut fodret på jackan för det blev helt enkelt för varmt. Men vem klagar?

foderav.jpg

Väl uppe vid joggingbanan startade vi så vår vandring som i dag blev 13-kilometaren med svart och vit färgsättning 😉

start.jpg

Som sagt, vädret var helt underbart och man kunde ana att det skulle bli en härlig vandring redan vid starten. Första fikapausen tog vi efter cirka 2 timmar.

forstafika.jpg

Här poserar Anders med Lilla Lövsjön i bakgrunden.

lillalovsjon.jpg

På sina håll har stormen som var i januari gått hårt fram men i jämförelse med Småland blev vi nog lyckligt förskonade trots allt. Undrar just vad vi kommer att få se på Vättlefjällsvandringen vad gäller nämnda storm?

storm.jpg

Vi passerar ett helt underbart ställe mitt i skogen som en gång hyst en kvarn.

kvarn.jpg

Fortfarande forsar vattnet fram i full fart och här är verkligen vackert och rofyllt.

fors.jpg

Anders poserar igen med utsikt över kvarnområdet.

utsikt.jpg

Vi såg mängder av Citronfjärilar och en passade på att vila sig lite på min jacka som Anders håller så att jag kan fota. Vi såg även tre paddor, dock lite svårfotade eftersom dom har samma färgsättning som marken. Mängder av fåglar identifierades också av Anders som är näst intill expert på det området. Jag hör att dom låter men där stannar tyvärr min kunskap om detta släkte så det är roligt att få namn på dom små och stora flygfäna.

citronfjaril.jpg

Sista pausen tar vi vid Stora Lövsjön. Vi har en bra bit kvar innan vi är hemma igen så det kändes inte helt fel att sitta här och njuta en stund i det ljuvliga vädret och med en utsikt som inte var fy skam (som visserligen inte syns på denna bild eftersom Anders satt åt andra hållet).

st-lovsjon.jpg

Totalt blev sträckan 1.8 mil med vägen till och från start. Vi gick fel en gång också och missade markeringen men det är sådant man får räkna med och vi var ju ute för att vandringsträna så…

Sedan åt vi middag tillsammans med Woffegubben när han kom från jobbet. Måltiden avnjöt vi ute på altanen. En bra dag kan man nog sammanfatta det hela.

Kvällen ägnades åt min pension 😉 Ja, det var faktiskt så. Jag har nämligen inte fattat det här med pensionen och Anders som är expert hjälpte mig att reda ut röran så nu vet jag lite bättre hur det fungerar. Det var en sten som lättade från mina axlar då jag känt mig helt novis på detta område innan. Är det nu man kan kalla sig vuxen!?

Ja, nu har ju faktiskt lördag redan blivit söndag så det är väl dags att packa ur linser och se till att komma i säng så man kan njuta lite i dag också.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>