Skära, finfördela och tillaga

KVÄLLEN HAR ÄGNATS ÅT att finfördela följande ingridienser: 8 paprikor (4 gula och 4 röda), 1 kg morötter 2 förpackningar mungoböngroddar (som jag i och för sig inte finfördelat), 2 isbergsalladshuvuden, 2 röda lökar, 4 gula lökar, 2 purjulökar, vitlök minst en hel, 2 hela gröna slanggurkor, massor av soltorkade tomater. Detta har efter finfördelning tillagats tillsammans med massor av nötfärs och quarnfärs. Som pricken över i har jag kryddat med Basilika, örtkryddblandning Provencale, paprikapulver, svartpeppar och salt.

Två jättegrytor varav en vegetarisk variant och en ”vanlig” ger tankarna till att jag möjligtvis ska utfordra ett helt regemente men så icke. Nä, det vankas 25-årsfest i Upplands Väsby och då tänkte jag att om man puttar röran i pitabröd så ska nog gästerna bli både mätta och nöjda.

Nu ska det få stå på altanen i natt och svalna av och sedan åker det raskt in i frysen för att på onsdag transporteras vidare. I morgon vankas det gym och förberedelser för Vättlefjällsvandring tidigt i ottan på söndag. Kanke borde jag fundera ut en lämplig tårta att fixa till kalaset också. Vi får se vad jag orkar i morgon som snart är nu…

2 kommentarer tillSkära, finfördela och tillaga

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>