S som i söndag som i städdag

EFTERSOM JAG SLAPP ÅKA ner till jobbet i dag bestämde vi oss för en sanering av hemmet. Det var inte en dag för tidigt för sista tiden har det blivit mest ”kattvätt”, det vill säga, dammsugning och avsvabbning av toautrymmena. Mattorna behövde piskas och golven tvättas så så fick det också bli.

Medans jag svabbar toautrymmena börjar Woffegubben med att rasta snabeljohan.

Snabeljohan.jpg

Ja, jag klarar mig ju inte undan med bara toaletterna…

Golvmupp.jpg

Och under tiden får mattorna sig en omgång.

mattmupp.jpg

Kul är det inte men det känns himla bra när det är gjort. Nästa helg är det vandring – Årets upplaga, den 30:onde i ordningen, av Vättlefjällsvandringen – och helgen efter det bär det av till den Kungliga Huvudstaden då Lilla Monsterbarnet ska firas för sitt 25:e levnadsår.

Trädgården börjar vakna till liv om man då inte räknar med krokusarna och andra tidiga vårlökar som redan blommat över.

Denna lilla ”söting” fick jag som krukväxt för många herrans år sedan och jag satte ut den under rönnen. Varje tidig vår blommar den troget.

guling.jpg

Hängsälgen har nog inte hämtat sig riktigt efter flytten men några små tassar visar den upp.

flyttadhangsalg.jpg

Fler tassar ståtar dock här.

tassar.jpg

Jodå, nog börjar det brista lite knoppar här och var.

knopp.jpg

Andra blommar på bar kvist och här är Rosenmandeln på G. Det kommer säkert att slå ut blommor i veckan om bara värmen och solen bistår.

mandel.jpg

2 kommentarer tillS som i söndag som i städdag

  • Så du menar att du kommer häråt samma helg som jag åker däråt?! Hrmpf! Otur! :-/

    Kram

  • Lilla Mysan> Japp, och jag anade nästan att du skulle dra hemåt eftersom det är helg. Det lilla Mönsterbarnet fyller egentligen veckan efter men då är jag på konferens i dagarna tre och helgen efter där har hon inte tid med oss ”gamle” för då är det någon tävling med vovvarna. Men på något sätt ska vi nog få ihop så att det passar – en dag vilket år som helst 😉 *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>