Lördsgsfemman

ELLER som Etage så riktigt skriver i sin blog Pierre Andersson behöver hjälp med att få svar på nedanstående frågor.

1. Varför bloggar du? Och varför började du?

Anledningen till att jag började var helt och hållet dottern, Stora Monsterbarnet, förtjänst. Hon ville att vi skulle skriva under vår Thailandsresa så att dom, bägge barnen, kunde få läsa om hur vi hade det och inte behöva vänta tills vi kom hem igen. Jag tyckte och tycker även efter hemkomst från Thailand att det är en spännande ”värld” att delta i.

2. Hur ofta skriver du på din blogg? Är det viktigt att skriva ofta?

Varje dag skulle jag vilja säga men det är inte riktigt sant. I bland tycker jag inte att det finns något att skriva om. Jag tror att det är viktigt om inte annat så blir jag själv lite besviken när jag följer andras bloggar och dessa inte är uppdaterade. Fast å andra sidan så är det nog bättre att skriva när man har något att skriva om istället för att bara skriva för skrivandets skull.

3. Hur många besökare har du på din blogg (ungefär)? Har du gjort något särskilt för att få fler läsare?

Inte särskilt många men en trogen liten krets på mellan 20-30 besökare varje dag och en och annan topp där det överstiger 30. Nej, jag skriver egentligen mest för min egen del och kanske lite för barnen som är bosatta i den kungliga huvudstaden och jag 50 mil därifrån.

4. Vad ska en sajt innehålla för att kunna kallas blogg?

För min egen del ställer jag inga krav på vad en blogg ska innehålla om jag finner den intressant så läser jag. Men jag tror nog att det finns tyckare som anser att det bör vara aktuella händelser i samhället och att man genom bloggen skapar en debatt med sina läsare. Min blogg är nog egentligen ingen blogg i ovanståendes ögon utan mer en dagbok.

5. Tror du att den svenska bloggvärlden kommer att bli en verklig kraft i samhällsdebatten, eller kommer det att vara en liten grupp som bloggar för varandra?

Ja, jag tror att det kan bli en verklig kraft i framtiden men för tillfället är det nog som du skriver, en mindre grupp som bloggar och skapar debatt.

Det är med tunnpannkakor som med livet – just när det börjar gå riktigt bra tar smeten slut.

MARGARETA EKSTRÖM

2 kommentarer tillLördsgsfemman