Hemligt, del 1

Måndagmorgon 21 juni 2004

JAG skriver nu inlägget om mitt ”hemliga uppdrag” utan att publicera det förrän allt kan avslöjas. Mest för min egen del för att komma ihåg detta spektakel framöver men också för att jag antytt att något är på G i mina redan publicerade dagboksanteckningar.

FÖR att klargöra lite så är saken den att maken och jag har varit gifta i 30 år den 29 juni – alltså kan man nu konstatera att det ”30-åriga kriget” ska vara föröver 🙂

Nåväl, eftersom maken fixade och donade med 25-årsjubiléet med den äran så har jag nu alltså fått uppdraget att fixa det 30-åriga ditot.

Jag har länge funderat över vad jag ska hitta på då det inte på något vis är min starka sida att vara påhittig och komma på fyndiga, roliga saker som samtidigt ska vara något att komma ihåg som ett roligt och trevligt minne.

Funderandet slutade i alla fall med att jag bestämde mig för en resa till Prag över midsommarhelgen.

Jag har varit en gång i Prag men då var tyvärr ine Woffegubben med.

NÅVÄL, jag började leta på nätet och hittade en lämplig resa med flyg från Landvetter 24 juni och hemresa igen 27 juni. Boende på ett fyrstjärning hotell mitt på Vaslavskeplatsen (Václavské námesti). Den bokade jag!

Jag gick omdelebart ner till Woffegubbens chef och frågande om han kunde få ledigt torsdag 24/6 – inga problem. Han var med på noterna och tyckte att det var en kul grej. Så då är det avklarat! Jag har också varit på Forex och beställt hem tjeckisk valuta så det ska jag hämta på onsdag.

HÄR börjar sålunda problemen med hur jag ska kunna fixa allt utöver själva resebokningen i hemlighet. Det blir ju dessutom över midsommar som vi alltid firar i goda vänners lag i Varberg och hur ska jag nu kunna avstyra detta så att han inget märker.

MEN, i bland ska man ha lite tur!

Helgen som gått har Woffegubben varit på Smögen och jag har varit ensam hemma och tvättat, packat och strukit alla kläder som ska med på resan. Bägge resväskorna samt passen och annat nödvändigt har jag sedan kört till jobbet och ställt på mitt rum. Lite marigt är det eftersom vi bägge jobbar på samma ställe men han kommer inte så ofta upp till mig så jag får väl hoppas att det inte ska behöva ske nu just denna vecka.

DÄRHEMMAVID har vi ett litet säkerhetskåp där vi bland annat förvarar pass och utländsk valuta om sådan finns kvar efter utlandsvistelser. Normalt brukar vi åtministone ha några Euro liggandes eftersom vi åker ganska ofta till Tyskland och då inte tycker det är lönt att växla tillbaka vid hemkomst eftersom vi med all säkerhet åker snart igen.

NU hör det till saken att helgen på Smögen för Woffegubbens del innebar att han låg ute med lite pengar för diverse inköp (han träffade 100 tyskar där och en av dem var hans kusin med make) och fick dessa tillbaka i Euro.

När han återkom i går kväll skulle han givetvis lägga in dessa i säkerhetsskåpet och jag fick minst sagt panik när jag upptäckte vad han höll på med eftersom jag redan hade tagit passen därifrån!!

Han stod länge och rotade i skåpet och jag höll andan…men till slut låste han och gick därifrån utan ett ord. PHEW!

SEDAN var det då planeringen av midsommar i Varberg som jag nu bluffat ihop en liten historia om när han redan i förra veckan antydde att vi måste boka en campingplats för att säkert få en.

– Jamen, det tar jag över helgen. Jag ringer brorsan vettdu så fixar han det.

I söndagskväll serverade jag så min lilla lögn om att jag hade bett brorsan boka åt oss och till med att han skulle försöka se till så att ingen annan tog ”vår” plats. Saken är den att man kan inte boka någon speciell plats över midsommar utan man får den som finns då man anländer.

Nu söker jag brorsan med ljus och lykta för att förklara om nu Woffegubben skulle ringa honom av någon anledning. Men han svarar inte hemma och inte på mobilen.

Phew…det börjar bli snärjigt det här 🙂

HUR har jag nu då tänkt mig avslutningen på detta ”projekt”?

Jo, min tanke är att på torsdagmorgon drar vi i väg till simhallen som vanligt och när vi sedan parkerar bilen vid jobbet så ska jag föreslå att ”vi skiter i jobbet i dag”. Jag lovar, han kommer inte att ta mig på allvar så jag får säkert bekymmer där men det får vi ta när det kommer.

Ja, sedan får vi då fördriva någon timme eller två och då hade jag tänkt mig att vi kunde gå och äta frukost i lugn och ro, kanske något frukostbuffe på hotellet som ligger mitt emot arbetsplatsen (jag ska ringa och kolla om det låter sig göras). Därefter får jag be honom klara sig själv några minuter för att hämta resväskorna (av den anledningen är det ju bra om vi frukosterar mitt emot arbetet så kan jag hämta väskorna snabbt och lätt). När jag kommer åter med resväskor blir jag ju då tvungen att avslöja att det är en resa på G. Min tanke är då att slå in en reseguidebok över Prag (som jag redan införskaffat) i en fin present som han får öppna och därpå ska vi knalla ner till flygbussen för vidare transport till Landvetters flygplats.

DET är inte utan att det pirrar i magen lite men samtidigt är det ganska kul att kunna ha lite fuffens för sig, bara det nu håller hela vägen fram. Jag kommer att försöka publicera detta inlägg sent på onsdagkväll och sedan blir det nog inget mer förrän vi är åter på söndagkväll men då kommer resten 🙂

1 kommentar tillHemligt, del 1