En 55:a och En Student

I MORSE skulle jag grattat maken som fyller 55 – jodå, det kom jag på när vi var på väg i bilen till Valhalla!

Han har det inte lätt den mannen 🙂 Normalt brukar det möjligtvis vara tvärtom, dvs, att det är den manliga delen av befolkningen som skulle vara den som glömde bemärkelsedagar oftast. Men inte i vår familj – där är det jag! Monsterbarnen, Stora samt Lilla grattade förstås. Tur att dom inte brås på sin mor!

Jag har missat bröllopsdagar också och annat vesäntligt….

Studenten, min lillebrors tös, glömde vi dock inte. Men vi körde fel så hon hade nog gett upp hoppet om att vi skulle komma när vi väl kom. Nåväl till slut så kom vi rätt. Jättesöt som vanligt och fin i sin vita dräkt och studenmössa förstås.

När vi sedan kom hem vid halvelva var det dags att fira maken.

Det första som möter oss innanför dörren är en hembakad kaka som vår kära granne Ingegerd hade ställt hit när vi inte var hemma. Som tur var hade jag i alla fall inte glömt att köpa några presenter så det blev lite paketöppning men dock ingen tårta för det åt vi på studentfesten och en omgång till denna dag hade nog blivit i mesta laget.

Och på dagen i dag hade arbetsgänget firat av honom med blommor, fika och presentkort på ”gubbadagiset” i Nordstan (Clas Olsson).

Han blev lite av firad trots sin klumpiga hustru.

I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt.

KONFUCIUS

Comments are closed.