Skärpning, del två ;-)

SOM JAG NÄMNT tidigare är det hög tid att jag tar tag i det här med att äta lite bättre och nyttigare. Konstigt det där nu när jag har all tid i världen så slarvar jag mer än jag gjorde när jag inte hade tid för vettig matlagning!

I morse gjorde jag några omeletter. Det åt jag varje morgon när jag jobbade och kände mig mätt och nöjd utan paltkoma fram till lunch och mer därtill ibland.

I dag tog jag mig tiden att göra dem lite extra smarriga och gjorde dem färdiga i ugnen.

Man tager vad man haver…

7_ingridienser

Steker först…

8_stekeromelett

Lägger på riven parmesan, mozzarella, pepparskinka, tomater…

9_alltpa

Och sedan in i ugnen i åtta minuter…

10_ugn

Sist men inte minst färska kryddor och dito GP 😉

11_rykandefarsk

Det var inte särskilt lockande att gå ut i trädgården i dag även om jag hade behövt slita lite med ogräsbekämpning. Men vädret ville sig inte som sagt och då vill inte jag heller 😉
Jag cyklade ner en snabbis till torget för att handla mellan två skurar, trodde jag! Naturligtvis blev jag blöt igen ;-(

Så jag har inte gjort något vettigt i dag faktiskt… Jag avbokade mitt inbokade crossfitpass till i dag i går kväll av rent förnuft. Insåg nämligen att jag med all säkerhet skulle känna av gårdagens pass efter en hel veckas uppehåll och det gjorde jag kan man säga. Vaderna var inte nådiga varje gång jag skulle till att resa mig från sittande ställning. Nåja, träningsvärk kan man stå ut med då man vet att det snart är över 😉

Middagen och frukosten är alltså det enda aktiva jag har haft för mig i dag 😉

Middag ja, det blev fisk i dag igen. Torskrygg, serranoskinka och färsk salvia…

1_salvia,ryggtorsk,serrano

Varje torskbit får sig en dust av salvian…

2_torskrygg

…som sedan får serranoskinka omvirad…

3_serrano

Under tiden ugnen gör jobbet med fisken så gör jag salviasmör att ha på fisken och så klart en sallad…

4_med-sallad-och-salviasmor

2 kommentarer tillSkärpning, del två ;-)

  • Petra

    Ja, det där med mat. Det är ett gissel. Jag slarvar. Har noll och ingen matlust, och heller aldrig någon hunger vilket innebär att jag kan gå en hel dag utan att äta något. Inte bra. Nu har jag, pga sjukdom, svårt att behålla maten så nu måste jag tvinga i mig näringsdrycker 3-4 ggr om dagen. Och det är inte vidare gott. Har inte ens bakat något här hemma sedan i februari, o jag bakade ju 5 dagar av 7 innan minst. Måste skärpa mig. Men orken tryter (också pga sjukdom) o värken hjälper inte heller till. Äh. Varför sitter jag o gnäller här i ditt inlägg.

    Både omeletterna och middagen såg jättegott ut! Jag älskar omelett och äggröra.

    Kram till er!

  • Petra> Vad bra att du gnäller av dig hos mig! Det får du göra så mycket du vill och orkar. Och kan jag inspirera dig bara en gnutta till matlagning igen så känns det jättebra! Kram

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>