Ryggblockad

SOM JAG OROAT mig! Jag skulle ju som sagt till Spine Center i dag och få en ryggblockad. För ett tag sedan googlade jag om just ryggblockad – det skulle jag inte gjort!

Hittade massor av sidor men ingen av dem var positiva till behandlingen, nästan ingen hade blivit hjälpt och för att inte tala om vilket helvetes smärta ingreppet gav!

När min doktor på Spine Center föreslog ryggblockad, vid besök i februari, som smärtlindring frågade jag lite försiktigt om det gjorde ont att lägga den. Nej, om du inte är rädd för att ta en spruta så…
Det är jag ju inte så jag tackade jag och har alltså väntat på tid för detta sedan dess.

I kallelsen stod det att jag bör ha ordnat med transporten eftersom det kan ge lite problem i benen efteråt och man är då alltså inte lämplig som förare av bil.

Woffegubben tog ledigt i dag och var mitt stöd redan i ottan i morse. Jag fick hjälp med ryggen när jag duschade mig i Descutan innan avfärd.

Jag hade tid 07.30 på operationsavdelningen så när vi anlände tog dom mig vidare till operation och Woffegubben satt kvar i väntrummet. Jag var som sagt redigt nervös och berättade för operationssköterskan, när vi väntade på doktorn, att jag hade googlat om detta. Hon var väldigt rar och tröstade 😉

När doktorn sedan började berättade han hela tiden vad han gjorde – jag låg på mage av naturliga skäl – och om jag överdriver en aning så isade till lite när han träffade nerven men det var ingenting.
Så jag kan konstatera att min oro och ångest var helt i onödan!

Det gick snabbt och lätt och doktorn kom för att prata med mig efter några minuter och frågade hur det kändes. Det kändes mycket bättre men då förklarade han att det även var lite bedövning med i blockaden så när den släpper kan jag känna den ”riktiga” effekten. Ett par timmar skulle det ta och nu vet jag inte om jag vågar skriva det men jag har inte haft särskilt ont under hela dagen och kvällen i dag! Jag har inte tagit några värktabletter mot normalt minst tre per dag.
Han, doktorn, förklarade att i bästa fall kan jag få en smärtstillande effekt som kan hålla i sig i flera månader, det kan också bli kortare samt att det kan bli ingen effekt alls. Det vet man inte innan. Vi ska hålla telefonkontakt och om det är så att detta nu hjälper mig kan man göra om det efter ett halvår.

Vi åkte in till Nordstan för att uträtta lite ärenden efter Spine Center men vi var så tidiga så vi var tvungna att en fika och invänta att affärerna skulle öppna 😉

0_fika

När vi hade rantat omkring och uträttat alla de ärenden som vi hade i pipen och satt i bilen för att fortsätta till Ikea kunde jag känna en svag smärta i ryggen men det kan också har varit ”trötthetsont” efter allt travande i Nordstan.

När vi till sist kom hem, kändes som om hela dagen gick åt trots att vi gav oss av så tidigt, efter alla affärsbesök så tänkte jag att det här måste ju firas med en tårta 😉

Tarta1

Så tårta fick det bli…

2_tarta2

Nu hoppas jag förstås att ett under har skett, eller realistiskt sett att blockaden ger effekt, så att jag kan få vara smärtfri ett tag eller åtminstone mindre smärta. Jag hoppas också att någon som är orolig och googlar på Ryggblockad ska hitta detta och känna sig lite lugnad av det 😉

Nu är det ju sällan man har ett problem i taget – jag har ju mitt förbaskade vänsterknä/ben att tampas med samtidigt. Det är mycket bättre än det t ex var så sent som i söndags men långt ifrån så bra så att jag vågar börja träna. Det innebär med alla säkerhet också att Vättlefjällsvandringen ryker i år. Men det är ju någon dag kvar så jag bestämmer mig inte i dag.

11 kommentarer tillRyggblockad

 • Petra

  Jag håller tummarna för att blockaden fungerar och att effekten sitter i länge!

  Kram

 • Petra> Tack – än så länge känns det bara bra 😉

 • Vad skönt att det inte gjorde ont Angela!
  Hoppas nu att din värk släpper – jag vet hur det är att leva med smärta varje dag.
  Ha en fin Valborg och 1:a maj!!!

 • Carina> Ja, det var verkligen en lättnad – jag trodde ju det värsta 😉
  Om det fortsätter så här som i dag, ingen smärta, så lovar jag att inte klaga.
  Detsamma till dig om en fin Valborg och en trevlig 1:a maj!

 • anneli

  Tusen tack!! Jag ska göra detta imorgon:-))

 • Angela

  Lycka till Anneli!

 • Pia Lejonquist

  Åh så bra att jag hittade din sida! Jag är sjukt nervös över smärtan vid ingreppet. Hatar sprutor! Men vi får väl se på onsdag! Vid vilka kotor dock du din blockad? Hoppas Att det hjälpte dig

 • admin

  Pia> Tack för din kommentar! Jag hoppas det gått bra för dig – jag såg inte detta förrän nu då jag har bloggen en aning inaktiv för tillfället 😉 Jo, jag var utan smärtor en dryg vecka efter men sedan var det tyvärr samma igen. Det behöver dock inte betyda att du inte kan få en bättre effekt för det är väldigt individuellt hur sprutaorna tar.
  Jag hade ingen smärta alls vid ingreppet. Jag var också nervös och hade hört och läst att det skulle vara likt helvetet på jorden. Det var det ju inte som tur var! Som sagt, hoppas det hjälpt dig för det är en befrielse att vara smärtfri!

 • Silva larsson

  Tack fick veta idag att jag ska få blockad efter kotfraktur prövat allt hoppas jag får samma effekt som du trött på att vila jämt vill fungera lite .

 • Felicia Ericsson

  Glad att jag läst det här. Ska göra imorgon, bestämdes idag. Helt oförberedd och orolig för tentan jag ska skriva kl 13, blockaden 8.30. Läkaren sa att det inte skulle vara något problem.

 • Sara

  Hej
  Jag har samma situation som dig, föra året jag fick disk bråk men inte så hård men den här året började av första juli tills idag som är 25 okt . Idag jag har fått en tid på tisdag till spine center för ryggblockad men jag är verkligen roligt att blir bra . Jag har så ont som tvingade lämna min arbetsplats som undersköterska. Jag fick psykisk ohälsa.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>