Det trodde jag aldrig!

I JAKT PÅ de förbannade sniglarna, både mördarvarianten och en annan sort med hus på, råkade jag i dag lyfta blicken upp mot Tulpanträdets bladverk för där gillar nämligen ”hussniglarna” att sitta. Men vad skådade inte mitt öga! Tulpanträdet blommar för första gången! Detta är i sanning ett under eftersom det är ett zon 1 träd och vi bor i zon 3. Bara att det överhuvud taget överlevt är redan det ett under i sig och att det skulle blomma – ja, det fanns inte på kartan…

När jag nu ändå var i farten med kameran så tog jag lite bilder på det som blommar just nu. Annars har vi så klart missat ett och annat på de fyra veckor vi inte varit hemma. Men det finns lite liljor kvar att njuta av…

Daglijorna blommar verkligen för fullt nu…

Rosenkvittens frukt är klar – bara att börja skörda 😉

Höstanemonen börjar lite blygsamt slå ut…

Men annars är det som sagt liljorna som dominerar…

Vidjehortensian har oxå börjat så smått…

2 kommentarer tillDet trodde jag aldrig!

  • Ewa

    Åh vad många vackra liljor du har! Har alltid tänkt göra ett liljeland, men inte kommit mig för. Ännu :-). Om du behöver dela och göra dig av med några till hösten så kan jag nog göra lite plats här hemma ;-).

    Tulpanträd har jag aldrig sett, men sååå vackert det ser ut att vara! Och vad kul att det blommar, mot alla odds. Hur gammalt och hur stort är det? Kram från Ewa

  • Ewa> Ja, jag har nog bara liljor i mitt blomförråd. Dom sköter sig mest själv och kräver inte så mycket pyssel för en lat trädgårdsmästare som mig 😉
    Vad gäller tuplanträdet så är det verkligen ett under att det blommar för det är ett zon-ett-träd. Det finns att beskåda i Trädgårdsföreningen och med all säkerhet även i Botaniska. Jag kommer inte ihåg när jag köpte det men det är säkert 10 år sedan. Inköpt här i Gråbo hos vår lilla Handelsträdgård som ligger i grusgropen. Jag köpte det för att bladen är så fina och kunde inte drömma om att det skulle blomma 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>