För första gången…

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar
I dag stekte jag fläsk och gjorde löksås till middag – det var första gången jag tillagade det här hemma. Jag brukar för all del gå, tillsamman med goda kolleger, till Avenyn och Hard Rock Cafe ibland på tisdagar och äta just fläsk med löksås. annars har jag inte ätit hemlagad dito sedan jag bodde hemma hos mamma 😉

Ärtsoppa har jag heller aldrig tillagat själv – jo, det är faktiskt sant! Men i dag har jag dragit igång slökokaren med mitt livs första hemlagade ärtsoppa och rimmad lägg. Jag trodde under många år att jag inte gillade ärtsoppa så när Woffegubben ville ha det köpte jag sådana där ”korvar” som man bara trycker ut i en kastrull och värmer 😉 Men så såg jag att man kunde tillaga det i slökokaren så nu har jag alltså slagit till 😉 Det blir min andra premiär för i dag…

I ått timmar ska den slökoka – ska bli intressant och smaka i morgon. Nu brukar vi ju för all del inte äta ärtsoppa som söndagsmiddag men ibland blir det som det blir när det inte blev som det skulle 😉

Förutom denna kulinariska resa i det Müllerska hemmet har det inte hänt så mycket om man nu inte tycker att det är mycket med att få tiden på plats i det nyrenoverade strykrummet 😉

Jag lovade Världen i ett svagt ögonblick att jag skulle ta ner julgardinerna så fort Våren visar sig…Att det ska vara så svårt att sluta lova en massa?
Nu har jag i alla fall tagit fram vårinredning för fönster och bänkar samt golv och placerat det på strykbrädan. Sedan återstår det att se v i l k e n vår det blir stryket och upphängt?

Våren lyser för all del med sin frånvaro, åtminstone utomhus, så jag behöver kanske inte stressa mig fördärvad. Att skapa lite vårkänsla inomhus är dock ett måste.
Tulpanerna från förra veckoslutet är just slut så dessa har ersatts med nya… Men inte nog med det – jag satsar på lite krokusar också 😉

I morgon blir det Vasalopp på spinningcykeln på mitt på mitt fantastiska gym! Frågan är, med detta usla före, om vi klarar det på fyra timmar?

Ja, om jag förstått saken rätt med Blogg 100 så bör det bara vara 99 kvar nu då 😉

2 kommentarer tillFör första gången…

  • Ärtsoppa var länge sen jag gjorde! Det är ju både enkelt och gott! Måste göra!

    Och vi har julgardinerna kvar … men vårgardinerna ligger och väntar vid fönstret, hade tänkt byta förra helgen. Och den här. Men det kom visst annat ivägen! 🙂

  • Angela

    Camilla> Ja, jisses vad gott det blev! Magen står ut i alla fyra hörn just men det var det värt 😉
    Det har jag iinte gjort för sista gången och så himla bekvämt att göra i slökokaren som skötte sig själv i natt…
    Så skönt att höra att jag inte är ensam i hela världen med att ha julgardiner kvar fast vi är inne i mars!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>