I väntan på våren

DET BLEV ETT middagspass med Crossfit i dag med Jonna. Vi var bara tre tappra själar som hade lyckats smita undan en timma så här på mitt på fredagen för ett pass. Jag var mycket tveksam i morse för jag kände av benen efter gårdagens spinningpass men som vanligt när man väl är där så ger man järnet 😉

Det här med Crossfit är ganska nytt för mig – jag har inte hållit på så länge. Men på träningsresan vi hade i höstas provade jag på för första gången och tyckte att det var himla kul. När jag väl kom hem sedan så tvekade jag länge mest på grund av ryggskrället men så bestämde jag mig. Jag kan naturligtvis inte utföra allt – och det hade jag inte kunnat även om ryggen varit i perfekt skick 😉 Men på mitt fantastiska gym ser coacherna till att alla kan vara med oavsett vad man har för begränsningar.
Vad är då Crossfit kanske någon undrar…

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design.

Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i CrossFit-träningspass.

Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min.

Variationen i övningarna är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m.

Och det bästa är att alla kan delta efter sin förmåga. Jag har ju ”luffat runt” i gymmet i åratal och styrketränat på egen hand efter bästa förmåga men nu börjar jag faktiskt undra om jag gjort något rätt 😉 ?
För det är så bra – man är hela tiden coachad och ”påpassad” just så att man inte gör fel med, i värsta fall, skador om följd!

Vissa pass är otroligt jobbig och man säger till sig själv varje gång att ALDRIG MER! Men det är så förbaskat kul så det händer inte! Jag kan varmt rekommendera alla att testa på! Man behöver ju inte vänta till sitta sextioförsta år innan debut men om någon envisas så går det också 😉

I går när jag traskade ut till Backa (tryckeriet) för att ha möte så fick jag lite vårkänslor. Det var visserligen inte full spruta på solen men jag hann i alla fall se min egen skugga och det var länge sedan OCH det krävs sol för att skugga ska uppstå…

I dag har det visserligen varit standardgrått hela dagen och när jag kom ut från gymmet hade det börjat regna ;-(
Nu kan man ju fixa till lite vårkänslor om man vill och det ville jag så två korgar med vår släpades i dag hem från butiken 😉

Jag vågar nog inte låta dem stå ute ännu men kanske jag kan ha dem i pensionärskuvösen dagtid.

Och det är ju fredag så lite fredagsgott fick följa med hem från ICA. En semletårta som jag sneglat på länge nu…

Och en trälåda med gubbar som ju i och för sig mer minner om sommar än vår men vem kan motstå?

Däremot fick jag inte med mig någon middagsmat för helgen… Det löser sig säkert men jag var helt tom på idéer och då blev det inget. Kan säkert gräva fram något ur frysen så vi lär inte svälta ihjäl 😉
Däremot fick jag med mig rimmad fläsklägg som jag ska ha när jag för första gången i mitt 61-åriga liv ska koka ärtsoppa 😉 Det blir spännande för jag ska göra den i slökokaren…

Nu ska det frossas semletårta…

4 kommentarer tillI väntan på våren

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>