Leon och jag, tisdag 11/12

EFTER SEDVANLIGA MORGONTURINER samt några rejs ut i garaget för att kolla in morfars lådor blev det som vanligt lite frukost. I dag ville unge herrn minsann inte har omelett utan föredrog ”tomtegröt” 😉

Sedan tog vi bussen till stan…

Det var ju himla spännande 😉
Vi såg flera grävskopor på vägen och för att inte tala om alla mötande bussar – det ni!

Målet för dagen var Alfons Åberg-museet i Trädgårdsföreningen så när vi hoppat av busen blev det en kort promenad dit.

Först var Leon lite blyg för det var ju förstås andra barn och vuxna där men det släppte ganska omgående. Han såg ut att stormtrivas bland Alfons alla fina leksaker…

Varje dag har man en teaterföreställning och i dag var det Godnatt Alfons Åberg. Leon tittade intresserat hela pjäsen igenom och såg ut att njuta till fullo. Sedan fikade vi pannkakor och sylt i Molgans café 😉

Vi tog en snabbis och hälsade på morfar på jobbet också eftersom Leon ville åka hiss och beundra den stora julgranen 😉

När vi var på väg hem sade Leon att han ville åka tåget hem så vi gick bort till pendeln på Göteborgs Centralstation men när vi väl var där, det var iinte många minuters promenad, så hade den lille somnat så gott i vagnen så jag tog en promenad runt i stan för att han skulle få sova i lugn och ro. När Leon sedan vaknade gick vi till NK och tittade på julskyltningen innan vi till slut åter tog oss till pendeln…

Det blev en riktig dramatisk resa…vi kom nämligen bara till Partille! Sedan kunde tåget inte starta. Vi satt säkert i 30 minuter medan personalen försökte få igång tågskrället, som förresten var spritt språngande nytt, innan dom gav upp och sade att vi var tvugna att gå av, byta perrong och ta ett annat tåg.
Det blev lite besvärligt eftersom det var mycket snö och hiskeligt många trappor först ner från den perrong vi befann oss på och sedan upp till den andra. Men, en ung vänlig man var så snäll och hjälpte mig att lyfta vagnen både ner och upp.
Leon blev lite less och ville inte åka mer tåg – det var vi ju dock tvugna att göra för att ta oss hem. Men när det andra tåget väl körde blev han lugn igen.

Sedan blev det buss från Stenkullen men det visade sig vara mer än en haltimmes väntan innan den kom så då promenerade vi några hållplatser innan vi hoppade på och äntligen kom hem till Gråbo.

Phew! Det blev en riktigt lång och spännande dag 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>