Veckans första…

DET ÄR MÄRKLIGT, när jag inte har någon klocka som ringer på morgonen vaknar jag för det mesta tidigt ändå. Men så fort klockskrället är ställt, må så vara på 08.00 som i dag – då är jag fantastiskt trött och snoozar och håller på. I går vaknade jag tidigare än så och steg upp utan att så mycket som tänka tanken att jag skulle ligga kvar en stund till 😉

Nåja, när jag kom ur sänghalmen och tog dagens runda för inspektera veckans tulpaner kunde jag inget annat är att bli glad. Just nu är dom i det där fina, härliga stadiet där de varken är fullt utslagna eller hänger som självmordskandidater över vaskanten…

Det här med mina tulpaner må förefalla som ett evigt tjat men det är mer än så – för mig alltså. Innan jul och nyår köper jag inga tulpaner men så fort det nyåret passerat med någon vecka eller två och allt julkrafs av granar, blommor och tomtar är bortröjda, ja då börjar jakten på tulpaner. För mig är tulpanerna hopp om bättre tider och då avser jag förstås årstid. Mestadels blir det trettio nya varje veckoslut såvida dom inte innehar ett kilopris likt guld för då kanske det bara blir tjugo 😉
Framemot mars april, beror lite på väder och vind, slutar jag totalt med mitt ”beroende” och tittar inte ens åt dem i blomsteraffären. Inte förrän ett nytt år tagit sin början och på något vis avger hopp om framtiden igen.
Knäppt? Jo, men jag är ju lite knäpp 😉

För att återgå till klockskrället som envisades med att väcka mig i morse dårå…Jo, veckans första gympass var inbokat, eller rättare sagt inte avbokat som alla andra blivit just denna veckan 😉
Distansspining med ”våran spinningguru” Stefan stod på agendan och i dag bar det av upp till Großglockner. Lika fantastiskt underbart som alla hans pass är! Det märktes dock mer än väl att det varit uppehåll hela veckan och även delar av förra då jag var i Malmö hos knodden.
Jag slet som ett djur men kom ändå inte upp i puls som normalt. Kanske är det inte så konstigt som jag mått den här gångna veckan. Och förmodigen har jag fortfarande lite ”skit” kvar i kroppen för näsan rinner som en vårflod och hostan ger sig inte. Men jag tycker ju att jag är bra så det är väl bara efterdyningarna 😉

Den obligatoriska Indoortalkingen efter spinningen var även i dag fullbokad 😉 Och som vanligt hade vi en lång stund av trevligheter med skratt och umgänge. Tror inte jag åkte hem förrän närmare 14 och då var spinningen klar 12.00 😉

På vägen hem stannade jag till i byhandeln och köpte lax. Woffegubben önskade fisk till middag och då vet jag visserligen att han menar flottig panerad dito. Men i bland får man låtsas som om man inte vet 😉 Det kan han få i sina lunchlådor vid ett annat tillfälle men i dag skulle vi ju äta tillsammans. Så…
Jag gjorde laxen till färs och stekte laxburgare. Till det blev det ånyo en långpanna med rostade grönsaker men jag bytte ut zuchinin mot blomkål. Hade med mig luktsaltet till affären och köpte ett huvud…nästan 50 riksdaler! Men herregud – då slänger man ju näst intill halva vikten i komposten i form av blad och stam!!
Till detta gjorde jag en fantastisk god räksås…

Och minsann blev det över till fyra lunchlådor…

Och med gårdagens Fransyskamiddag som gav fem lunchlådor över så får man väl vara nöjd. Jag har ju inte stått i köket och lagat speciellt för lunchlådorna, som händer att jag gör, men ändå fått en ansenlig mängd över. Middag på lördag och söndag måste jag ju ändå laga – lika gott att göra lite mer än vad som går åt så…

Nu ska jag packa morgondagens gymväska för nu får det banne mig vara nog med pjosket här. En veckas konvalescens får räcka 😉
Februari månads träning lär inte gå vidare i någon tävling – så är det bara men det där ju inget att göra åt. Bara resa sig och gå vidare!
Woffegubben återupptog simningen igen under förra veckan redan – prövade sig fram och det gick bra så några dagar blev det morgonsim innan jobbet. Nu kommer han med all säkerhet att köra fullt ut igen också. Det är en välsignelse att vi är på G igen!
Sedan är han ju lite bättre rustad för att få några dagar med förkylning, eller rättare sagt van. Inte så gnällig och däckad som jag varit – men som sagt han tränar ju sig åtminstone någon gång varje år. Det här var mitt livs första 😉 Och jag hoppas innerligt att det var den sista också!

Jag kommer att ta det lite lugnt nu så här i början och har bara inbokade pass på måndag, onsdag och torsdag (än så länge). På tisdag tänker jag mig bara styrka – men orken får avgöra. Räcker den inte till får jag ta fram det där förbannade tråkiga förnuftet igen. Men vi ska inte måla fan på väggen i förväg! En dag i taget…

…Och, jo höften, ni vet den på vänster sida, har hållit sig lugn. Men å andra sidan avslutade jag den kur mot muskelinflammation som jag fick ordinerad i fredags så jag ska inte ropa hej ännu.
Börjar det igen vill ju min doktor att jag ska söka hjälp på Sportrehab…Håller alla mina tummar!

4 kommentarer tillVeckans första…

 • Tack för att du finns och stöttar mig
  Kram

 • Eva-Lena> Tack själv för att du finns! Det är roligt att få följa dig.

 • Mimmi

  Blomkål, mkt av stammen kan du ta tillvara och koka med t ex potatis och blasten kan du använda i smarriga gröna smoothies. Läste precis att blasken till morötterna innehåller betydligt mer nyttigheter än morötterna själva.

  Tycker att du skall starta lagom d v s träning varannan dag eller olika typer av träning varje dag t ex kondition 1 dag styrka endag och sedan kanske stretch som yoga pilates nästa dag. Jo yngre vi blir (för visst blir i yngre 😉 ) desto mer återhämtning behöver kroppen. Annrs så blir kropp trött arg o ledsen och blir sjuk så vi måste vila. Så lyssna på kroppen.
  O ha en bra vecka

 • Mimmi> Jo, så är det ju förstås men när man ska ha det till ugnsrostade så blir det inte så smakligt med dessa delar och jag iddes faktiskt inte dra igång något mer i dag 😉
  Ska ta det lugnt på gymmet och prova mig fram den här veckan så får vi se vad det blir…
  En bra vecka till dig också förstås och tack för omtanken!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>