Apropå luft som går ur

OM JAG NU hade någon kvar så gick den helt ur i morse när jag fick besked på röntgensvaret av min doktor. Det blev så att säga totalpunka – av glädje 😉

Det fanns alltså inga spår på Artros i min vänstra höft! För övrigt inte i den högra heller! Det är helt enkelt ”bara” en muskelinflammation som jag dragits med så länge. Phew!

Jag, som hade rustat mig upp till tänderna med information, ifrågasättande samt tusen frågor! Pssssst sade det bara och jag sjönk ihop som en trasig ballong – och ja, vad tusan skulle vi nu prata om?
Vi kom förstås inpå träningen och jag lade korten på bordet…

Han tittade noggrant på varje veckodag, läste högt och tystnade…
Då tog jag sats och sade att jag har vilodag på fredagar!
Han tittade på mig och såg frågande ut och jag förklarade (eller försvarade mig rent av) att på sommaren är jag knappast på gymmet alls för då cyklar jag till och från jobbet och tycker att det räcker med tre timmars aktivitet…

Hmmm, sade han, jag önskar jag hade fler patienter som tränade som du.
JÄS! sade jag fast tyst då – för mig själv 😉

Det finns väldigt många personer i min närhet som påstår att jag tränar för mycket? Och att det inte är bra för mig?
Tystnad…

Nej, det tycker jag inte att du gör, svarade han. JÄS! sade jag igen fast tyst då – för mig själv 😉

För att göra en lång historia kort så pratade vi länge om det här med träning och jag berättade att jag önskade att kunde komma i gång med löpträning igen eftersom jag inte kunnat det på ett helt år pga höften.
Då berättade han, min doktor, att han skulle springa London Marathon den 20 april. Woow!

Nåväl, jag har nu fått inflamationshämmande tabletter som jag ska ta i en eller två veckor. Om inte det blir bättre efter det vill han att jag går Sportrehab och får hjälp med övningar som gör att jag kan stretcha ut den muskel (psoastendenit som det tydligen heter) som gör ont.

Men herregud vad glad jag är!

Jag berättade också att jag blivit förkyld, eller nåt, för första gången och kände mig osäker på om jag skulle träna i kväll.
Då sade han (bestämt) att jag inte får träna om jag har feber (det har jag inte) eller ont i halsen när jag sväljer (det har jag inte – känns bara lite raspigt) och att jag skulle använda mitt sunda förnuft 😉

Så, jag vet inte ännu hur jag ska göra. Måste bestämma mig till 14.30 då jag i så fall måste avboka kvällens pass?

Är det det här som kallas myspunka 😉 ?

9 kommentarer tillApropå luft som går ur

 • Lotta

  YES!!! Det var alla gånger alla dina läsares ”tummhållning” som fixade detta. Eller hur??
  Du e grym med din träning. Jag försöker men efter 10 min på cykeln så ramlar jag av. Kanske borde gå kurs hos dig.

 • Lotta> Du är min allra ljuvligaste bloggläsare! Utan tvekan!!
  Klart att det var ni som fixade hela grejjen – ingen skulle ifrågasätta det! Du får släppa dem nu annars blir det blodcirkulationsproblem 😉
  Du är så välkommen Lotta – vi kanske inte ska börja med Alpspinning men ett Spinning Puls som bara är 60 minuter skulle vara himla kul om du kunde komma och delta i. Vi har ju speciella dagar på mitt gym där ”utomstående” är välkomna så jag lovar puscha på när det sker nästa gång 😉 Det skulle faktiskt vara himla kul! Så kan vi avsluta med ett Indoortalking i sportcafeéet efter?

 • Marie

  Så skönt att det gick så bra – lite stretch ska vi väl klara…
  Du får väl också göra ett försök med vibrogym maskinen på gymmet. Totalt livsfarlig men en go´stretch blir det. Du, jag och Tina – ska vi kalla det för IDS??

 • Marie> Tack! Vilken ruskigt bra idé! Jag tror inte Tina hittar i gymlokalen men vi får väl leda henne 😉
  Seriöst – jag testar gärna det. Har inte kört sedan vi fick en ”omgång” i XV-klassen…OCH det var längesedan!

 • Lotta

  Jag kanske antar inbjudan. Låter synnerligen intressant även om stillastående cykel och jag inte brukar vara några vidare kompisar. Vi får höras face-to-face.

 • Lotta> Nåja, jag vet att du är van vid lite mer ”vildare” varianter men jag är säker på att det ska gå bra även utan motor 😉

 • biggan

  Grattis, till icke-artosen – så himla skönt!
  Men jag som slö soffpotatis vid datorn är lite chockad av schemat och undrar: Varför tränar du så mycket? Bara för att det är så kul, har blivit ett behov eller finns det någon annan orsak också?

 • Biggan> Tack, det var en lättnad!
  Angående träningen dårå…
  Ja, det är kul – jag går på ett privat gym som är himla gemytligt både vad gäller ägarna, instruktörerna och mina gymkamrater.
  Kul är det inte alltid – det kan ta emot rejält men brukar ge sig bara man kommer dit.
  Och svar på varför jag tränar så mycket är väl kort och gott för jag vill må bra! Jag har ett stillasittande jobb som sliter på både rygg och axlar. Håller man sig inte igång då så blir det värk både här och där – tyvärr.
  Sedan har jag ju tiden så klart. Hade man haft småbarn så hade det givetvis inte funkat med träning i stort sett varje kväll. Men dom är ju vuxna och utflugna sedan många år. Jag ser nästan aldrig på TV – det är inte mitt intresseområde precis.
  Hoppas det var svar på din undran 😉

 • biggan

  OK, tack för svaret! Imponerande!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>