Fjärde Advent

JAG SOV VISSERLIGEN en kvart mindre än förra söndagen men att vakna 10.46 är nästan slöseri med dagen! I alla fall när man har julköttbullar att steka 😉

Det har snöat en gnutta i natt…

Jag började direkt med första omgången…

Anna ville så gärna ha hemlagade köttbullar till jul så den ömma modern föll platt som betongpelare. Djärvade till mig en aning och gjorde köttbullar med julsmak av apelsin och kanel. Rullade och rullade men så till slut kunde jag börja steka…

Och när jag ändå var i farten tog jag en omgång till med ett annat recept som jag fått av min käre kollega David, också med julsmak mha dijonsenap, kanel och ingefära…

Tro mig, detta tog hela dagen 😉 Men det var å andra sidan etthundrasextio köttbullar minst. Tänker mig att dom bägge arvingarna sedan får ta med sig det som blir över hem om dom vill?

Och Fjärde Advent kom lagom till vi skulle inta middagen som ju faktiskt blev både frukost, lunch och middag eftersom ingen av oss tog sig tid med de två förstnämda 😉

När disk och köksröj var avklarat satte jag mig till ro och njöt lite av lugnet…

Våra fantastiska grannar, som alltid tänker på lille Leon, kom in och överlämnade lite leksaker eftersom dom ”städat” lite 😉

Dom är så snälla och omtänksamma!

Det blir inte så mycket mer i dag – är helt slut efter alla köttbullar 😉 Egentligen skulle jag packa morgondagens gymtruck men jag börjar luta åt att ställa in alla gymaktiviteter nästa vecka. Till största delen pga stress över allt som måste bli klart tills äntligen ungarna och julen är här men också en aning för att min höft inte vill bli bättre. Eller jag tror att det är benböjaren, inte höften, men jag har ju inte kommit mig för att gå till doktorn ännu så…
Vi får se, kvällen är inte slut ännu…

Jag trodde ett tag att jag låg bra till vad gällde julen och för all del. Alla klappar är klara, vörtbröden är bakade och nu är även köttbullarna klara men det krävs ju lite mer på ett julbord. Jag har tagit ledigt torsdag och fredag nästa vecka men känner att jag vill vara klar när Anna och Oskar samt fyrbeningarna kommer på torsdag. Det skulle vara skönt att bara kunna slappa och umgås och bara göra det där allra sista precis innan.
Det blir jobb måndag och tisdag och onsdag är det kurs så jag kan knappast ta ut mer ledighet. Sedan kan man ju inte göra ”klart” för tidigt heller då det ska hålla fram till jul 😉
Men skippar jag gymmet måndag, tisdag och onsdag så hinner jag ju lite på kvällarna efter jobbet.

Jag längtar mig fördärvad efter alla ungar, små som stora! Så även om det blir en kort jul, Anna, Oskar och fyrbeningarna på torsdag och Steffanie, Peter och Leon kommer på juldagen så ser jag fram emot dessa få dagar enormt! Det var länge sedan vi hade en fulltalig jul här hemma i Gråbo. Måtte tiden rusa fram nästa vecka 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>