Maka(e)lös helg!

PÅ LÖRDAGFÖRMIDDAG kom mina goda vänner Lisbeth och Kjell ”vägen om” och hämtade upp mig. Woffegubben kom inte med för han skulle lämna in husvagnen. Vi drog sedan vidare till vår gemensamme arbetskamrat Svea (som ju faktiskt heter Sven-Olof) på andra sidan Härskogen.

Jag har ju fått två stora påsar med svamp, kantareller och trattisar, under veckan av snälle Svea och blivit så glad! Jag berättade för Svea att jag aldrig har hittat en svamp om man undantar dom där stora röda med vita prickar på 😉 Så jag blev erbjuden en kurs i svampplockning och kollega Lisbeth hängde på med make Kjell även om hon och även maken redan är experter.

Vi fick en fantastiskt dag…

När det var dags att bryta upp och vi sagt hejdå till ”svampmagistern” Svea så drog vi oss mot Gråbo och en liten fika som Woffe fixat…

Jag blev sedan kvar i kuvösen hela kvällen då jag satt där och rensade all svamp och det till trevligt sällskap eftersom Björn och Anna kom precis när Lisbeth och Kjell hade åkt hem 😉

I morse steg jag upp och stekte svampen vilket tog sin lilla tid…

Och med tanke på hur vilken mängd det blev plockat så blir det inte så mycket kvar när man väl ”stekt ur” all vatten 😉

Dom gula hamnade på dagens omelett som jag njöt av innan det var dags att åka och jobba några timmar…

Det gick väl inte så där bra med jobbet men det gav erfarenheter 😉 Gav upp strax före 18.00 och handlade lite på vägen hem.

Jo, det har varit en spännande helg!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>