Ett himla slit…

I DAGARNA TVÅ har vi heldagsvis jobbat i trädgården. Fy attan säger jag bara! Ett så’nt slit det blir när man inte underhåller regelbundet. Vi har ju i och för sig sågat ner vårt, eller rättare sagt så är var det Annas, plommonträd. Ett bamseträd! Och det ingår väl inte i normal trädgårsskötsel kanske.

Det gjorde vi i går och när rötterna skulle upp gav vi upp. Ringde en arborist som kom i morse fräste bort eländet. 700 riksdaler men det var det värt. Vi har anlitat honom en gång tidigare när vi höll på att bli tokiga på ett körsbärsträds rot.
Men nu är även plommonträdet ett minne blott…

Sedan har vi förstås rensat alla rabatter, grävt upp ett antal döda buskar som strök med i vintras och ansat lite här och var bland döda grenar och annat smått och gott.
Det är en himla tur att vi fått hjälp av Boris…

Som för övrigt är tillbaka i Stockholm nu. Vi lämnade av honom på Göteborgs Centralstation strax före 15.00 då han fick åka med en kamrat till Anna som skulle till just Stockholm. Lite tomt är det, han har varit så mysig att ha och Woffegubben blev faktiskt lite ledsen att han skulle åka hem 😉 Jag fick också lite panik för när vi plockade ihop oss för att åka tittade han så sorgset på mig…

Men vi har haft två fina veckor och jag tror att han haft det bra med att få vara ”den ende” med all uppmärksamhet i världen och inte behöva dela den med någon som han får göra där hemma 😉

Trädgården var det ja…

Vi har haft några fantastiska dagar med full fralla på solen och fått mycket gjort…

Dock hade vi ju inte tänkt ägna hela semestern åt trädgårdsarbete…

Så, i morgon hyr vi en kärra och kör i väg allt trädgårdsavfall till tippen sedan funderar vi på att dra i väg några dagar och bara njuta av ledighet och semester. Andra veckan snart slut och den fjärde ska vi på arbetsläger i Malmö 😉 Då ska vi passa Leon när pappa Peter ska in och jobba så kollegerna kan få lite semester.

Men några dagar innan dess tänkte vi oss något annat än bara arbete…Vi får se hur det blir med den saken 😉

4 kommentarer tillEtt himla slit…

  • VA?!?! Varför har ni tagit bort mitt träd?! :’-( Stod och tittade på det för två veckor sedan o blev så glad över att det stått där i 20 år nu… 🙁

  • Angela

    Anna> Vi kan inte själva äta upp sju miljoner plommon varje år 😉 Utan vi har ett himla slit med att få upp alla ruttna diton från gräset. Vi har plockar med oss hinkvis till jobbet varje år men nu börjar även dom tröttna så förra året fick vi slänga dem. Men vi kan köpa ett nytt till dig om du bara har något ställe vi kan plantera det på 😉

  • Meh 🙁 Ni har ju kompost?!

  • Anna> Ja, men det funkar dåligt med ruttna plommon – kärnorna bryts inte ner tyvärr!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>