Två val…

VARAV DET ENA ÄR att rensa orgräs i alla rabatter och det andra är att jag måste få till lite träning med att cykla med MTB:n i skogen inför Vasaloppet den 14/8.

Bägge valen är lika motiga just nu men det här med ogräs det kan jag ju. Däremot att cykla i skogen, njae det gick ju inget vidare den där första gången jag testade för ett tag sedan. Jag var så rädd hela tiden att jag tvivlade på om jag skulle komma hem levande 😉

Så valde MTB-linjen och banne mig så kom jag i väg på en riktigt fin tur…

Cyklade upp i skogen här i närheten och tänkte mig en liten runda så långt som jag vågade och klarade. När grusvägen som leder upp i skogen tog slut kom jag in på en stig som var både jobbig och svår att cykla.

Det bar av över både stock…

…och sten…

Jag tänkte att jag skulle vända någonstans och cykla samma väg tillbaka men som vanligt blev jag så himla nyfiken så jag fortsatte och fortsatte och kom till sist fram på en grusväg. Den fortsatte jag på och döm om min förvåning när jag till sist kom fram i Stenkullens industriområde. Vilken lycka!

Och solen var på väg ner så jag tänkte att det nog var bäst att bege sig hemåt…

Sedan blev det cykelbanan, som jag brukar kalla Bättringsvägen, ända fram till gårdarna strax före Stora Lundby kyrka – där svängde jag av den allmänna farvägen och stack in på en liten grusväg som sedemera tog mig in i skogen igen en kort bit innan jag kom ut på ännu en grusväg och sedan hem…

Viken härlig tur det blev 😉

Hade ingen aning om att man kunde hamna i Stenkullen genom skogen. Ska fortsätta att utforska mer vid nästa tillfälle…

2 kommentarer tillTvå val…

  • Marie

    Bra jobbat!!! Tycker nog som du att det är lite motigt att cykla i skogen. Provade nästan samma runda som du idag men kom ut i Floda – vilket jag iochförsig hade tänkt mig. Ville kolla hur lång tid det tog att komma till Tollered och Nääs fabriker den vägen… Otroligt svårt att lära sig om man ska köra på eller ta det försiktigt på stigarna. Det är så läskigt!!!

  • Marie> Åhh, vad kul att höra att du tycker samma som jag. Jag är rent av livrädd! Kan du inte hojta till nästa gång – jag hänger gärna på om jag får 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>