Jag har funderat mycket…

ÖVER VAD VI SKULLE KUNNA ge de blivande ömma föräldrarna i gåva när det lilla barnet tittar ut till världen. Att ge en bebis massor, rent av överösa, med presenter är den enklaste saken i världen 😉 Men jag tycker nog att föräldrarna behöver få lite uppmärksamhet också…

Så jag har alltså funderat och försökt att komma i håg hur det var när vi kom hem från KK med det lilla livet som nu själv ska bli mamma. Och vid närmare eftertanke var det ju en världsomspännande händelse det här med att bli förälder. Ett helt nytt liv om man säger så från att ha varit två nykära med all tid bara för varandra – och helt lätt kunde skita i övriga världen om så önskades 😉

Sedan kom hon, vår lilla Snurpa, och vände ut och in på det mesta 😉 På den tiden fanns det ju inte riktigt samma förmåner som i dag med pappaledighet. Jo, några dagar var det men dom försvann ju snabbare än en månadslön…

Så det fanns dagar man inte var omklädd från pyjamas till anständig klädsel ens på eftermiddagen! Inte för att hon var besvärlig, det lilla livet, utan mer för att man hann helt enkelt inte med att anpassa sig till det nya livet som förälder.

Och jag vet att jag vid många tillfällen stod som handfallen när den ömme fadern kom från jobbet och undrade vad tiden tagit vägen och varför jag inte hade middagen klar?

Så jag kom fram till att jag ska på något vis underlätta vardagen för de blivande föräldrarna genom att helt enkelt laga lite middagar – och det får bli föräldrapresenten till dem 😉

Den blivande stolta morfadern är ingen stjärna i köket men han har gjort desto större insatser för att detta skulle bli till. Minst två gånger har jag kommit på livsmedel jag saknar för genomförandet så då har han glatt cyklat i väg till affären och handlat. Vi har haft fint väder i stort sett hela dagen utom just vi de tillfällena jag kommit på att jag behöver något från affären – då har det ösregnat varje gång 😉

Sedan har han faktiskt lagt stor möda på att göra fina etiketterna till maträtterna – är man grafiker så är man och då gills inga handskrivna lappar…

Så det är med andra ord klass på burkarna som huserar ett antal middagar för de unga tu…

Det blev tre gånger två portioner med Broccoli&kasslergratäng…

Och två gånger fyra till fem portioner med Gelas Köttfärssås…

Och sedan fyra till fem portioner med Kyckling filé med aprikoser…

…som kan serveras med Bulgur med fetaost, spenat och finstrimlade grönsaker…

Jag fortsätter i morgon med några rätter till som kan frysas och sedan bara värmas upp – praktiskt och enkelt så att barnet kan få all tid och lite till från föräldrarna 😉

Nu får jag bara hålla tummarna att dom har plats i frysen…?

Under tiden jag tillbringat dagen och kvällen i köket har jag smygtittat på den unga tu som i dag gift sig 😉
Jag kan inte påstå att jag är särskilt royalistisk men jag har å andra sidan inget emot dem heller. I så fall finns det andra saker här i landet man kan spara pengar på 😉
En och annan tår föll på min kind när akten genomfördes och jag förstår ju att detta är enormt världen över. Alla länder, i princip, sände ju direkt och det visar ju att intresset är stort. Och ett vackrare par får man leta länge efter!

Och våran Anna skördar framgångar i Karlstad med sina fyrfotingar – vilken lycka är inte det att få vara föräldrar till så fina barn? Undrar just vad vi har gjort för att förtjäna det?

8 kommentarer tillJag har funderat mycket…

 • Vilken bra idé! Det kommer nog att underlätta ganska mycket för de nyblivna föräldrarna.

 • Moa

  Vilken fullträff, färdiga matlådor är det vackraste Peter vet. Du skulle bara veta alla dessa gånger mamma stått i köket och utfört stordåd på grund av hans kärlek till just matlådor.

 • Men du är ju HELT FANTASTISK!!! Vilken superbra idé! Tur att vi precis köpt större frys 🙂 Tack mamma, du är verkligen smart! Puss och kram!

 • Angela

  Lena> Vad skönt det är att höra just dessa ord – jag är ju trots allt lite tveksam om det är en ”torftig” present 😉

 • Angela

  Steffanie> Nu blir jag riktigt glad 😉

 • Angela

  Moa> Åhhh, vad härligt att höra!

 • Pia

  Hej!
  Sicken kanon idé, klart de unga tu blir glada!!!!!!!! Många ”bekymmer” som du lyfter från deras axlar 😉
  Slippa planering, inköp, tillagning och upprymning av kök – härligt 🙂

  ;.) Pia

 • Pia> Tack, jag tror att det blir uppskattat 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>