Mest cykling och cykel…

JAG BÖRJADE REDAN i går kväll att känna av en viss stelhet efter varvet men ändock förvånansvärt lite. Så jag tänkte att om jag inte ska stelna till helt och hållet så är det nog bra att cykla till och från jobbet i dag så det gjorde jag.

Det är första gången i år som jag cyklar till jobbet – det har inte gått innan för det har varit för kallt de dagar jag cyklat. Hem däremot har ju gått bra en längre tid för då har det hunnit värma till sig utomhus.
Så i dag var det alltså premiär för ”morgoncykling”. I sista stund fick jag med ett par handskar, visserligen tunna, men det var tur för det blev kallt om fingrarna 😉

Det var tufft, det ska medges, men det är kanske inte så konstigt med tanke på halvmaran jag fick i benen i lördags. Jag åkte hemifrån strax efter sex så det var dock ingen fara att jag inte skulle hinna i tid.

På lunchen ville Woffegubben att vi skulle cykla i väg till Sportson för att titta på en mountainbike till mig. Han envisas med att jag måste ha en ”riktig” cykel när jag ska cykla Vasaloppet och jag hävdar att det går säkert alldeles utmärkt med den jag har.
Men då börjar ju ”experten” inom honom att berätta att man måste ha rejäla däck när man ska cykla i skogsterräng och, och, och… Han är orolig att jag ska köra omkull och skada mig och det är väl för all del omtänksamt men jag tycker det känns som om det är onödigt mycket pengar.

Förmodligen har han rätt, som vanligt, för det är skogsväg-stig i 47 km, grus 23 km och asfalt bara 21 km – men det har jag inte avslöjat för honom ännu 😉

Vi tittade och tittade och jag tycker att det är för mycket pengar att slänga ut för ett tillfälle!? Sedan tycker han att jag ska anmäla mig mountainbikekurs som finns i Skatås??

Den här skulle jag kunna tänka mig om jag nu måste men den fanns inte i storlek small hemma i butiken. Den jag testade var en medium och då slår jag i ramen varje gång jag ska stanna och hoppa av så…

Det är en Scott Contessa 55 men vi bestämde oss för att titta på fler ställen innan beslut så vi får se 😉

Ja, sedan cyklade jag alltså hem efter avslutad arbetsdag så det blev dryga 6,5 mil tramp i dag 😉
Det gick faktiskt lite lättare hem för jag hade medvind en del av sträckan. I morgon tar jag nog vilodag för då ska vi iväg, efter jobbet, och köpa en cykelhållare till husvagnen. Det är mycket smått och gott att kompletta i utrustning nu när vi inte har den uppställd i år. Vi måste även fixa någon form av solskydd för vi kommer ju inte att ”släpa” med oss yttertältet när vi åker omkring.
Det blir för jobbigt att sätta upp för ett par dagar och det tar en himla plats dessutom så det får bli antingen en markis eller något soltak som man fäster på samma sätt som tältet men utan väggar och dörrar…

Ja ja, den som lever får se 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>