Skrammel och väsen

FY ATTAN VAD BORTSKÄMD JAG ÄR! Eftersom jag alltid åker Kryss Tjugohundra var det mer än en upplevelse att åka ”vanligt” tåg hem från Helsingborg i dag. Det skramlade och väsnades och var ungefär som i en hönsgård med pladdrande damer ett säte framför. Och tack vare dessa högljudda fick alla andra också höja rösten också… Jag lyckades inte ens överrösta med Ipoden!

Phew! Sedan var tåget minst 10 minuter sen från start och det hade man ju kunnat stå ut med om det i sig inte innebar att vi senare fick vänta i 30 minuter på ett annat tåg som tvunget skulle passera innan vi kunde åka vidare.

Dessutom var det kallt som attan, inga mellandörrar så när vi stod den dar halva timmar och väntade på att få åka stängdes inte dörrarna ut till perrongen. Men Jesus Maria!

Trångt var det också 😉

Nu är jag i alla fall hemma och får ledigt på reseriet ända till onsdag nästa vecka då det bär av mot Kungliga Huvudstaden igen men då, tack och lov med Kryss Tjugohundra!

Men, jag har haft två jättebra dagar i Helsingborg och där finns som väl är inget att klaga på – snarare tvärtom. Min favvokonsult var nog glad att bli av med mig i dag 😉

4 kommentarer tillSkrammel och väsen

  • Man vänjer sig fort vid ”lyx-tåg” förstås 😉 Måste vara skönt med tystare och en mer ombonad omgivning när man åker en bit. Men jag har hört att många blir åksjuka på X2000-tågen..Ja, inte du då förstår jag för då skulle du knappast vilja använda dem ;-D

  • Snurran> Jodå, jag kan allt känna av den sjösjukan till och från men det är ändå värt besväret faktiskt 😉

  • Bim

    Jag har bara åkt X2000 två gånger tror jag, och jag blev inte ”sjösjuk”.

  • Bim> Det kan skilja väldigt mycket från den ena till den andra resan på samma sträcka. Tror att har lite att göra med tågets ”mående” att göra. Det är väldigt många som har ont av höghastighetståg och jag också till viss del men som sagt fördelarna överväger nackdelarna.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>