Fredag…

ATT SÅ MÅNGA TIMMAR som ju faktiskt en arbetsdag mellan 07-17 kan försvinna på ingenting är egentligen rätt märkligt! Och det värsta är att man när man kommer hem funderar på vad man egentligen gjort och inte fattar var i hela friden alla timmar tagit vägen.

Nåja, nu är det som det är och att vara projektledare är väl så här. Att man sedan fått så stora och tunga bitar i projektet var det nog ingen som anade från början. Nu gäller det bara att orka och inte gå i väggen som det så fint benämms när man inte orkar mer. Jag har tänkt att ta helgen till återhämtning men lite jobb får det nog bli i alla fall för att nästa vecka ska funka någorlunda eftersom jag ska ha ledigt torsdag och fredag.

Man kan gott konstatera att jag hinner inte så mycket mer än att jobba, äta (i alla fall i bland) och sova. Därför blir jag synnerigen irriterad över en ”Mackan” som vägrar att lämna mig i fred över det inlägg jag skrev 2006 om vårt besök i Favelan. Att människan nu i samma kommentar ber om ursäkt samt idiotförklarar mig gör att jag inte längre ids svara. Man kunde önska sig att personen i fråga själv bloggade om sina egna upplevelser och inte gav sig på folk med andra åsikter men det är väl för mycket begärt!

Jag råkar också hamna på en del bloggar, när tid finns, som jag inte delar åsikt med men tycker inte att jag har rätten att ingripa på det sätt som ”Mackan” gjort. Det enklaste är väl att gå ifrån den blogg man inte uppskattar och respektera just den personens åsikter.

Jag inser och förstår att när man är ute på nätet och skriver så får man också räkna med åsikter och folk som inte tycker samma men någon gång måste det ju ta slut. Det har jag bett om men det respekteras inte heller. Jag kan bara konstatera att jag inte kan ta sådana människor på allvar!

Slut om detta!

I dag chansade Woffe och ringde till sportaffären som mina skidor var inlämnade till för grundvallning med frågan om dessa eventuelt var färdiga redan i dag. Det var dom!

Så på väg hem från jobbet fick vi hämtat hem rariteterna så nu är det bara till att packa 😉

8 kommentarer tillFredag…

 • Kanske dags att stänga det där inlägget för kommentarer!

 • Bim

  Jag har läst några av den där Mackans kommentarer, och även dina tålmodiga svar… Håller nog med Steffanie nu.

 • Steffanie> Jag är så glad över mina kloka barn!

 • Bim> Jag vill ju gärna, som jag också har påpekat, låta alla tycka vad dom anser vara rätt men nu har det liksom gått för långt! *Kram*

 • Jag håller med föregående talare, den där Mackan verkar iofs. brinna för ett bättre liv i Brasilien, men kan inte inse när han ska sluta. Jag tyckte du sa att ni hade haft en guide med på den där promenaden genom favelan och du som turist måste väl ändå någonstans kunna lita på sanningshalten i vad den säger om livet där. Allt är inte svart eller vitt, det finns gråzoner också ju, så många kanske på sitt sätt lever ett ganska bra liv där medan andra lever under vidirga omständigheter som Mackan beskriver. Mackan har ingen rätt att ge sig på dig i vilket fall som helst. *kram*

 • Snurran> Tack för ditt stöd! I bland undrar man, när man får kommentarer som är långa som romaner, om man ska fortsätta att blogga. När men däremot får respons från sina ”normala” läsare inser man dock att man inte får hänga upp sig på enstaka envisa sabotörer 😉 *Kram*

 • Mackan

  Jag tycker att det är väldigt märkligt att ni mer reagerar över ATT jag är kritisk mer än VAD jag skriver. Ni verkar tycka att ni är för fina för att antastas. Lite Stalin över det hela. En envägsfil av information och all kritik är fel därför att den är kritik. Och personen som kritiserar är det fel på därför att han kritiserar inte det han skriver.

  Snurran skriver ”Jag tyckte du sa att ni hade haft en guide med på den där promenaden genom favelan och du som turist måste väl ändå någonstans kunna lita på sanningshalten i vad den säger om livet där.”

  Det är som att betala någon för en guidad visning på Hells Engels högkvarter och sedan lita fullkommlig på att informationen är helt rätt.

  Vi läser inte om Rio som en krigszon som tex GAZA just nu. Brasilien är ett turistparadis i våra ögon. Att inte ha varit där och ha fel uppfattning och inte förstå hur vedervärdig situationen där är har jag en förståelse för. Jag visste inte själv för fem är sedan. Men alla som varit där borde veta bättre.

  Rio ÄR en krigszon! Det är inte en åsikt. Det är fakta. Oskyldiga barn och vuxna blir mördade i Favelan. Av statsbetald polis, special polisen ”Bope”,millitärpolis,millitär och kriminella. Det är inte en krigssittuation med en gerilla mot en diktaturregering. Det är inte den ena sidan mot den andra. Det är alla mot alla. Millitär mot polis. Vanlig polis mot specialpolis. Kriminella mot polis.

  Favelan är ett resarvat dit svarta hänvisas.

  Jag vet inte hur jag ska få er att förstå.

  Det enda jag vet är att jag själv måste bli förbannad. Jag måste göra något. Jag har precis som alla andra nätt och jämt pengar att betala mat,hyra och mina räkningar. Men jag vet att jag måste ta 1600 kr i månaden av mina pengar till att betala en engelskaskola i Favelan så att Favela folk som kan en sport Som BJJ kan ha möjlighet att komma därifrån genom att instruera och coacha sporten i andra länder.

  ALLA HÄR. Skit i mej. Skit i mitt dåliga fjårtisspråk. Skit i att jag inte är lika fin och oantastningsbar som ni. Försök förstå situationen i Favelan i Rio i stället. Och GÖR något. Eller bli åtminnstånne SKITFÖRBANNADE på att Rio är ett sånt JÄVLA SKITHÅL.

  Mackan

 • Mackan> Du har så rätt i att vi kommer att skita i dig och dina åsikter. Ett gott råd som jag givit dig innan är att själv skaffa ett forum, blogg eller vad du nu vill kalla det och skriva om detta. Där kan du ägna din tid och din och din energi och kanske få den uppmärksamhet du så tydligt behöver. Det här är en enkel dagbok som är min personliga och mina personliga åsikter. Jag har absolut inte skaffat den för att du ska få dryfta DINA åsikter här! Med detta stänger jag nu den här enfaldiga diskussionen. Om du trots allt fortsätter att besvära mig med saker jag inte är intresserad av kommer jag inte att besvara dessa utan radera dem. Du har fått din chans nu och med det får du nöja dig! Som sagt, skaffa dig ett eget ställe att skriva av dig på.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>