Kunde inte motstå

ATT VAKNA TILL EN SOL SOM FÅTT SPATT PÅ HIMLEN och en cykel med ny cykelmätare monterad avgjorde hela saken. Jag var bara tvungen att ta en liten premiärtur. Det var dock inte bara soligt utan ett par tre minusgrader därtill så det gällde att packa på sig förnuftigt för att inte frysa men å andra sidan så måste det ju finnas en gnutta rörlighet kvar också.

Första lagret fick bestå av understället med kallingar och långärmad undertröja…

1_forstalagret.jpg

Andra laget blev vinterjoggingbrallorna och tillhörande jacka…

2_andralagret.jpg

Sista lagret blev en västa utanpå jackan för att vara varm om överkroppen som ju inte rör sig så mycket som benen 😉

3_tredjelagret.jpg

Sådärja, nu har även cykeln kommit ut…

4_nubardetav.jpg

Woffegubben dokumenterar denna den första cykeltruren värre än något. Han misstänker kanske att jag ska cykla vilse och aldrig komma hem i gen…

5_valdokumenterat.jpg

Pulsklockan startas och vantarna åker på…

6_vantarnapa.jpg

Äntligen klar för avfart…

7_antligenklar.jpg

Jag kom inte så långt innan jag blev tvungen att leda cykeln en bit…

8_vissastallen.jpg

Jag cyklade på cykelbanan bort till Stenkullen för att sedan vända kosan mot Floda. Därifrån kör jag över till Skallsjö Ängars väg (parallellt med E20). När jag var uppe i tretton avverkade km så fick jag hoppa av igen för att gå en liten bit…

9_trettonkm.jpg

Här vände jag…

10_sistakortet.jpg

Sedan styrde jag kosan mot Ryggebol och tyvärr var kortet ovan det sista för där tog batteriet slut ;-( Jag fortsatte genom Hedefors och satte sedan av mot Lerum. Vid ICA-affären kände jag mig mogen för lite vätska så jag gick in och köpte mig en dricka.

Efter den lilla pausen så körde jag ”vanliga” vägen hem, dvs genom Lerum och Stenkullen. Väl hemma slutade mätaren på 42 km. Inte illa för att vara premiärturen!

Nu längtar jag till att kunna börja cykla till och från jobbet och så småningom kanske från Göteborg till Varberg någon gång.

Jag kände tydligt i dag att jag haft nytta av alla mina spinningpass under höst och vinter. Inte alls lika motigt att komma igång som det brukar vara i början på cykelsäsongen.

Nu är solen borta men jag hade tur hela tiden jag var ute, nästan tre timmar, – en underbar tur helt enkelt!

5 kommentarer tillKunde inte motstå

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>