Finalloppet 3 november 2007

EN HELT OTROLIG DAG! Vi vaknade till strålande sol och vad mer kunde man önska sig till ett lopp i Skatås? Vi skulle starta 11.45 så då kunde man ju lätt inse att det dessutom skulle hinna bli lite temperatur i luften.

Jag stekte omeletter till hela gänget på morgonkvisten så att dom skulle stå sig ett tag och när den var avnjuten så bar det iväg mot Skatås. Steffanie och jag skulle ju hämta ut våra nummerlappar och Anna och Woffegubben skulle under tiden vi sprang ta sig en härlig promenad i de fina trakterna.

5_nummerlapparhamtade

Det blev lite tid över när vi hämtat ut våra nummerlappar så vi värmde upp en gnutta medan Anna, Woffe och vovvarna gjorde sig redo för en promenad, kamera och fikaväskan är med…

2_skatas

Men Flaxa vill posera lite fint innan…

4_flaxaposerar

Och Anna är redo…

3_annaodogarna

På promenaden upptäckte dom att det inte bara var massor av hundar och motionärer – det fanns ett och annat väsen också…

6_trollskogen

Tjärnrundan som vi sprang, Steffanie och jag, var helt underbar kan jag konstatera nu när jag sprang rätt denna gång 😉 Helt underbar märkning och det fanns inte en chans att springa fel ens för mig 😉 Runt hela sträckan stod det funktionärer och hejade på med uppmuntring – jag har aldrig varit med om dess like!

När vi hade sprungit sju av de 8,8 km spurtade Steffanie i väg och jag kom strax efter 😉 När vi hade sju hundra meter kvar – vilket var de tyngsta – mötte vi på våra familjemedlemmar som hejade på å det vildaste…

Steffanie spurtar

Slutspurt

När Steffanie och jag sedan duschade fick övriga i familjen promenera lite till 😉 Det är fantastiskt fint ordnat där i Skatås med duschar och annat – en riktig eloge för det! När vi var klara och åter fräscha så bar det av mot Fässbergs kyrkogård där vi stämt träff med storebror Conny. Mamma och Jette (Connys fru) skulle få lite ljus tända och det är en fröjd att kunna göra detta tillsammans med familjen. Conny är en klippa när det gäller att fixa och dona, här dekorer han mammas grav med lite grönbarrigt…

Conny dekorerar

Han hade till och med tvättat Nallebjörnen som vi köpte för många år sedan…

Storebror och lillasyster yster vid mammas grav

Det var mysigt att få träffa storebror som skulle vidare på fest under kvällen och vi själva skulle hem till Gråbo för att få lite middag. Hundkenneln var givetvis lika sugna dem och undrade träget om det skulle serveras något…

Hemma igen

Det blev chevrelasagne gjord på quorn för att alla skulle kunna äta samma mat till middag. Det var precis lika gott som den jag brukar göra med kycklingfärs! Till efterrätt blev det brietårta…

Brietårta

Och film

Vi skrattade och njöt till fullo!

Nu ska jag så här en dag senare skriva och tacka arrangören av Finalloppet för det fina arrangemanget och den helt perfekta märkningen av banan så att inte ens jag kunde springa fel 😉

4 kommentarer tillFinalloppet 3 november 2007

 • Inger

  Fantastisk brietårta! Du kan inte tänka dig att lägga in ett recept, snälla? Uppskattar dina matbloggsinlägg!

 • Inger> Jodå – här kommer det:

  1 hel mellanstor brieost

  50 gr mandel

  50 gr hasselnötter

  50 gr valnötter

  50 gr pistaschnötter

  50 gr cashewnötter

  50 gr torkade tranbär

  2 msk flytande honung

  Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en brietårta på en ugnsplåt. Strö över alla nötter och torkade tranbär (det går även bra med torkade aprikoser om man inte har tranbär). Ringla över flytande honung. Ställ in i ugnen i 7-8 minuter.

  Lycka till!

 • Bim

  Fina och trivsamma bilder, som vanligt! ;-D

 • Ahnna

  Äntligen lite hundbilder/Urre

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>