Isch, en sådan dag!

MEN JAG REDDE UT SITUATIONEN SÅ LITE GLAD OCH STOLT ÄR JAG ÄNDOCK…


Min kollega Anneli bistod också så fort hon anlände till jobbet. Då hade jag hunnit förbereda det mesta så vid den tidpunkten var det bara hårt arbete som gällde.

Av ovanstående skäl blev det varken frukost i normal tid eller någon lunchpromenad men som sagt det känns ändå bra att ha rott i land problematiken så väl som vi gjorde. Dessa system!!?

Eftermiddagen blev lugnare så jag kunde trots allt äta min lunch innan 16.00 😉

Efter jobbet åkte vi ut till Hisings Backa för jag skulle jaga ett par spinningskor. Ingen av sportaffärerna i centrum hade några dito, eller jo Team Sportia och Intersport hade en variant vardera att erbjuda men tyvärr inte i min storlek.

Jag har konstaterat att jag inte kan fortsätta spinningpassen utan riktiga skor. I tisdags fick jag så himla ont i högerfotens trampdyna så det krävs förmodligen funktionsdugliga skor.

På Sportex hittade jag…

2_spinningskor.jpg

Av märket Shimano FN20 W samt förstås pedalklossar som först måste skruvas på…

Mitt friskvårdskonto, som redan var bankrutt, ska vi inte ens nämna i sammanhanget 😉 Jag behöver dessutom nya vadderade cykelbrallor men någon måtta får det vara så det får vänta till en annan gång 😉 De gamla får helt enkelt duga ett tag till även om dessa har flera år på nacken och är en aning ”lösa i hullet” om man säger så…

När vi kom hem var det fortfarande skapligt ljust så jag klättrade upp på byggställningen som för närvarande pryder vår fram-och baksida för att fota dagens arbete av båra takbytare. Allt tegel är nu bort och dagen har ägnats åt att lägga ny takpapp samt påbörjat ny läktspikning…

1_takpapp.jpg

Det låg en bräda i vår entre, framför ytterdörren, med meddelandet att vi skulle ringa en av byggfirmans ”gubbar”. Är det månne typiskt byggjobbare att man skriver sina meddelanden på en och en halv meters plankor i stället för på en notislapp 😉

Vad han ville förtälja var att hustaket har två ”svackor” i taket, en i varje ände av huset. I och för sig visste vi det redan för det berättade den besiktningsman vi anlitade för 17 år sedan då vi var spekulanter på huset men det hade vi lyckats förtränga. Hans fråga var nu om detta skulle fixas eller om vi skulle ignorera saken och bara fortsätta??!

Jag fasar för fakturan…

Men teglet kommer på onsdag nästa vecka och då är ”svackorna” borta och vi kan se fram emot nytt tak, att byggställningarna försvinner så vi slipper hoppa hinderlopp varje morgon och kväll och till sist men iinte minst en faktura på…

Som om inte detta var en nog så spännande dag blev jag tvungen att ta hand om de grönsaker jag inhandlade i fredags och inte lyckades ”laga upp” under helgen.

Det var tre stora stånd broccoli, 2 stora purjolökar, 1 kg champinjoner.,3 st normalstora zucchini.

Phew – jag borde förbjudas att släntra in på diverse grönsaksavdelningar…framför allt i vår ICA!

Men jag gjorde det lätt för mig, jag skar helt enkelt ner allt i mindre bitar plus att jag tog en vitlök i klyftor och slängde det i långpannan som sedan åkte in i ugnen. När det var nästan klart blandade jag 1 liter sojagrädde med dijonsenap och riven mozzarellaost och hällde på. Sedan fick det bakas en stund till…

3_ugnsbakat.jpg

Men, det ska säkert smaka gott…

6 kommentarer tillIsch, en sådan dag!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>