Xtravaganza trettiotredje dagen

DET FINNS TILLFÄLLEN, UTAN TVEKAN, DÅ


Jag undrar vad jag sysslar med?! Ett sådant tillfälle var i dag på gruppträffen…

Men nu har jag sörplat i mig dagens sista soppa och ska snart lägga mig och sova. Att sova är en befrielse för då går det några timmar utan hungerkänslor 😉

Dessutom öset regnet ner! Vad är detta? Svensk sommar?

Jag tog en gympass innan gruppträffen och det var tungt! Inte bara på grund av träningsvärken – jag orkade bara inte. Fick sänka alla vikter i dag från fem upp till nio kilo.

Jag sprang en 30 minutare (3,4 km) innan som uppvärmning och det kändes i och för sig bra.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 190 varav 50 % fett

MEDELPULS DAGENS PASS: 118

INOM REKOMMENDERAD ZON: 25 minuter och 51 sekunder

TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Nu går jag och lägger mig!

16 kommentarer tillXtravaganza trettiotredje dagen

 • Bim

  Tråkigt att du har en deppardag i dag… Men man måste väl få ha det ibland också. I morgon är det säkert sol, och du känner dig säkert gladare då, och då kanske du kan koppla bort hungerkänslorna lite bättre. Kämpa på. Du vet att du har många som försöker att peppa dig på telepatisk väg. Vi tycker att du är fantastiskt duktig. Många, hårda, varma, långa kramar från Britt-Marie.

 • Bim> Du är nog min allra bästa Peppare 😉 Tack snälla du för att du finns! *Kram*

 • *pepp, pepp, hejja, hejja! I morgon är en annan dag, hoppas du mår bättre då! Kram

 • Bim

  Tjänste och gentjänster vet du! 😉 Behöver jag ”Pepp” nån gång, då vet jag vart jag ska vända mig! ;-D *Kram*

 • Mari

  Vad tråkigt att era gruppträffar är så himla dåliga 🙁 Vi har alltid kul på våra.

  Håller med dig att det är en befrielse att sova, man varken känner hungern eller trycket att dricka mera vatten för att man är hungrig. O vem vill ha vatten om man är sugen på grillad kyckling, undrar jag bara 🙂

  Vädret här i Finland är inte bättre så det är inte vi som stulit eran sommarsol 🙂

  Vi fortsätter kämpa på för snart är vi smala och om möjligt 😉 ännu snyggare o sitter i solen o äter matjesill o kyckling i våra små bikinin 🙂

 • Snurran> Tack, du har så rätt! I dag känner jag mig bättre 😉

 • Mari> DET ser jag fram emot 😉

 • pia

  Godmorgon!!

  En ny regnig dag i Skåne vaknade jag upp till! Så idag fick det användas regnjacka och paraply på promenaden till jobb, suck!

  Sopporna är goda tycker jag (annars hade jag inte påbörjat en nionde vecka). Jag har fyra favvisar som jag håller mig till: choklad, vanilj, jordgubb och cappucino. Jag gillar bäst de kalla och det är ju ok så här på sommaren. Man får testa sig fram.

  ;.) Pia

 • Pia> Jag kan trösta dig med att vädereländet har vi också! Jag äter två varma soppor per dag och en kall. Det varma är grönsaks- och sprarris och sedan varvar jag mellan persika och vanilj.

 • maria

  Hej!

  Har följt din xtravaganzadagbok med stort intresse, även om det känns en smula som att jag ”tjuvkikar”…Jag är nämligen med i samma grupp som du, även om jag undvilit många träffar. Tycker precis som alla andra att du är fantastiskt duktig! Själv har jag gått på den här eländiga helfarten i ca fem veckor med två planerade ”snedsteg”. Jag åt lite lax på midsommar och har druckit vin två gånger. Märkte ingen skillnad när jag sedan gick tillbaka till bara soppor…

  Jag har gått ner 13 kilo på dessa veckor och är såklart helnöjd med det. Däremot är jag minst sagt skeptisk till upplägget av träffarna. Precis som du tränar jag mycket och har god kondition trots att jag väger mycket. Jag har pratat med många kunniga människor ang helfart och träning och alla säger att det inte är optimalt vare sig för viktnedgång eller god hälsa. Jag känner att med min (och din) träningsmängd hade vår förbränning och våra muskler definitivt tjänat på mer mat. En näve nötter, keso, tonfisk, kycklingfilé….Självklart skulle vi må bättre och uppnå bättre och snabbare resultat. Eller vad tror du/ni? Varför fortsätter jag då, eftersom jag har så många synpunkter och kritik? Precis som alla andra som har övervikt behöver jag en rejäl kickstart, vilket xtravaganza definitivt har gett mig. MEN jag måste förhålla mig kritisk till ett koncept som dels kostar en himla massa pengar och som expertisen till stor del är kritiska till. Tycker att det är lite för närigt av gymmen att tvinga medlemmarna att binda sig till guldkort i ett år. Det drabbar inte mig eftersom jag redan har ett sådant och utnyttjar både grupp- och styrketräning, men alla vill inte det. Att ligga i grupp och lyssna på hypnotisk avslappning med xtravaganza insmyget i varannan mening är inte heller något seriöst i mina ögon (öron).

  Alla vi överviktiga vet hur marknaden ser ut och hur desperata människor är att hitta den ultimata metoden och så länge vi lever i det marknadstänkandet får jag/vi väl finna oss i att gå på nitar. Tycker ändå att det är något djupt frånstötande i att tjäna grova pengar på människors vilja att gå ner i vikt. Ett plastmåttband, bok med recept, cd-skiva, träffar med avslappning och vägningar är inte, enligt mig, värt 795 kronor i månaden…

  Oooops vad jag låter fördömmande och negativ. Ber om ursäkt för om någon tar illa pp för detta. Jag har ju själv snällt skrivit på ett kontrakt och lydigt ätit min sparrissoppa…

  Min mening var mest att höra vad ni andra tycker om de oproffsiga träffarna och priset. Eftersom du också tränar hårt undrar jag hur du tänker och om du liksom jag överväger andra alternativ…Jag har bokat en tid med Jonna för nytt styrkeprogram samt disk kring mat och förbränning. Jag kan som sagt träna på denna miikost, men undrar om det är det bästa. Eller om helfarten mer är ämnad för stillasittande eller lugna halvtimmespromenader.

  Herregud vad långt detta blev…

  Slutligen. Tacka för en trevlig blogg och lycka till med träning och kost! Hör gärna av dig om du vill. Peppkram!

  Maria

  maria.eriksen@telia.com

 • Maria> Äntligen! Jag tycker jag har varit lite försiktigt gnällig men känner precis som du gör. Min granne var med i testgruppen och hon säger exakt likadant. Skönt att veta att jag inte bara är gnällig utan att det faktiskt ligger något i det och att jag inte är ensam. Tyvärr är det inte det minsta proffsigt med gruppträffarna utan mest en massa hummande tycker jag. Det ger ingen trovärdighet och framför allt inget stöd. Vid varje fråga från någon medlem blir det mest tveksamma eller inga svar alls.

  Jag kommer givetvis att fullfölja kursen men under en tyst protest. Jag kan inte ana vem du är men du kanske kan putta till mig nästa gång vi ses, det skulle vara kul.

  Jag är jätteglad att du kommenterade och vill du nå mig via mail så skriv gärna angela@muller.se

  Det kunde vara kul om vi kunde peppa varandra 😉 och kanske träna någon gång tillsammans.

  *En riktigt bamsig peppkram tillbaka*

 • Pia

  Angela och Maria!!

  Så ledsamt att läsa om era gruppträffar osv.

  Hos oss (i Helsingborg/Friskvårdshuset)ser det inte alls ut så.

  För det första måste vi inte teckna oss på träning där, jag som redan tränar på ett annat gym och har kort där, fortsätter där och är inte tvingad att teckna träning på Friskvårdshuset. Tvärtom, säger hk (hälsokonsulten) att all träning (rörelseglädje är bra och kan utföras var som, huvudsaken är att man hittar rörelseglädjen.

  Vad det gäller stöd och pepp är det oxå bättre än det ni beskriver. Hälsokonsulterna är proffsiga och kan ge svar, samt ringer/mailar dem oss när det går mer än en vecka mellan träffarna.

  Vad det gäller att gå på ”bara soppa” (helfart) eller halvfart bestämmer man i Helsingborg gemensamt m hk utefter behov, önskan om snabb/långsamare viktminskning, träning, hälsa osv. Erfarenheten i ”min” grupp är att de som går på halvfart (m samma träning) går ned saktare än oss på helfart. Jag har även pratat m de som gått kurser innan mig och de säger samma sak.

  Hos oss är rek att röra sig/träna ca 30 min per dag när man går på helfart. Själv tränar jag lite styrka och step utöver det för jag är ”beroende”, hihi.

  Synd att ni bor långt från helsingborg – ni hade trivts bättre hos oss. Vi lyssnar ej heller på cd:n hela tiden. Vi får ”undervisning” och samtalar om det vi känner behov av + det som hk tycker är bra att veta.

  Lycka till!! Jag håller tummarna för er!!!!

  ;.) Pia

 • Pia> Det låter som om ni har det vi hade önskat att vi skulle få.

  Träningen behöver vi förstås inte heller utför på vårt gym men vi måste köpa guldkortet (det dyraste). Jag hade exemplvis bara styrkekort innan så jag blev tvungen att uppgradera mig till guld som kostar ett par tusen mer om året. Gruppträffarna består av den förb…… CD:n och sedan får gruppen ställa frågor som aldrig får några riktiga svar mest hummanden som jag skrev innan.

  Nu är vi i och för sig första gruppen på det här gymmet eftersom det inte funnits förut så man får väl hoppas att det blir bättre så småningom. Men jag tvivlar 😉

  Håller fortsatt alla mina tummar för dig oxå!

 • Det är intressant att läsa kritiken! Snart kanske det är dags att gå över till GI och fortsätta träna som du gjorde innan. Hur som helst har du RASAT i vikt och varit sjukt duktig, så inget är ju förgäves. Jag är grymt imponerad!

 • Kikar runt för att söka länkvänner med bloggar som handlar om viktminskning, kost, motion och välmående.

 • Pulver> Vad kul, du kan väl höra av dig till monstermamman@gmail.com så kan vi kanske orda vidare?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>