Börjar inget vidare

OCH SLUTAR ÄNNU SÄMRE…


Jag vaknade med världens huvudvärk och kände mig lite besviken för jag hade planerat att ta en joggingtur när jag slog upp mina ljusblå.

Men jag kurerade mig med huvudvärkstabletter och kände mig snart fit for fight igen så jag drog på mig lämplig klädsel för jogging.

I dag improviserade jag min tur en aning och sprang ”tvärtom” – det vill säga jag började där jag slutade sist. Sedan tog jag en liten annan sväng via båthamnen i Tredje vik och där fick pulsklockan spader, gick i taket rent av. Det var som tur inte min puls utan bara klockan som fick sig ett spel för hade jag haft den pulsen, strax under 200, så hade jag nog fått tillkalla ambulans eller rent av likbilen. Jag blev smått irriterad om jag ska vara ärlig och det har ju mamma lärt mig. Inte mycket som stämde denna dag!

Nåväl när jag så småningom fick kommit ut på klipporna och fötter och hjärna blev tvungna att samarbeta på hög nivå rann glädjen till igen och faktum är att pulsklockan blev normal så fort jag lämnade båthamnen. Förmodligen har den blivit störd av några båtinstrument – gissar jag i alla fall.

Det var ganska så ansträngande i dag men solen stod högt på himlen och det gör väl sitt till. Jag borde ha gett mig i väg tidigare, i dag stacka jag inte i väg förrän 08.30.

En timma och 37 minuter senare springer jag in på ”vår” gata…

1_hemmaigen.jpg

Samt fjortontusen trehundra tjugosju steg…

2_mangasteg.jpg

Och jag springer givetvis inte utan min IPOD…

3_ipodenforstas.jpg

När jag kom hem igen och varvade ner, så pulsen skulle komma i normalläge, ställde jag mig en stund att snacka med storebror och Helen och rätt som det var blev jag fruktansvärt illamående. Det är inte kul att skriva men jag kräktes. Och detta hände mig förra joggingturen också men det hade jag redan förträngt och trodde nog att det berodde på något annat tillfälligt då.

Jag blir lite konfunderad över detta och bror var övertygad om att man inte kan springa en mil när man inte äter normal kost. Kanske är det så men enligt min konsulent så skulle man kunna träna normalt utan några problem. Jag får väl snacka med henne i morgon på den gemensamma xtravaganza-träffen.

Så småningom fick jag i alla fall ordning på illamåendet så att jag kunde ta mig bort till duschen…

4_duschdags.jpg

Nyduschad och väldoftande som en nyutslagen nyponros skulle jag sedan ge mig på min soppa. Det gick trögt och jag fick lägga mig flera gånger. När jag hade lyckats sörpla i mig mina tre deciliter jordgubbssoppa var jag totalt matt.

Nu har jag sovit en timma eller mer och känner mig skaplig igen. Dagen har utan tvekan varit lite omtumlande och jag känner mig besviken om jag nu inte kan fortsätta att jogga under den perioden.

Nu får jag nog trösta mig med en liten försiktig promenad på klipporna 😉

Joggingturen blev som tidigare nämts en mil och pulsklockan var ju lite knäpp under cirka 6 minuter men resten av tiden kommer här…

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS JOGGINGPASS: 699 varav 45 fett

MEDELPULS DAGENS PASS: 124

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 31 minuter och 5 sekunder

TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 37 minuter och 1 sekund

4 kommentarer tillBörjar inget vidare

  • Kolla med dem på träffen. Nu blir jag orolig. Din kropp utsätts ju för en enorm chock rent näringsmässigt så egentligen är det nog inget konstigt att den reagerar som den gör. Du gör ju slut på fler kalorier än du får i dig bara på ett träningspass och kroppen måste ju ha något att leva på och sköta den dagliga ruljansen på också? Kram!!!

  • Bim

    Jag tycker inte att det borde kunna gå att träna hårt när man inte äter något… Men om ”experterna” säger så, så kanske det går!? Men var rädd om dig nu, och kör inte slut på dig! *Kram* P.S. Du ser otroligt smal ut i dina tajta kläder! Grattis! 🙂

  • Anna och 20 tassar> Ja, jag ska kolla med dom andra i morgon. Det tycks vara delade åsikter för mina inspiratörer som går på xv i Stockholm har tydligen blivit varnade för att inte träna för hårt. Men det är inte värre än att jag slutar springa ett tag och tar promenader istället. Kram och tack för omtanken!

  • Bim> Tack även för din omtanke! Jag ska kolla i morgon på träffen vad som sägs bland mina gelikar. Expert ja, vem är det egentligen? Jag hör olika saker från olika kurser i xv så det finns nog ingen enda expert utan lika många som det finns xv-kurser är jag rädd för 😉 *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>