En massa konstateranden

MIN KVÄLL BLEV inte riktigt som jag hade tänkt mig. För det första åkte cykeln med hem på bilen igen för det blåste snålvind kall som attan så jag bangade ur från cykelturen hem. På väg hem köpte vi bensin till gräsklipparen och Woffegubben fyllde på och jag skulle alltså klippa gräset…

Då hade ”självgåingen” i maskinen lagt av! Till en början tänkte jag nog att jag skulle klara det ändå genom pressa fram fanskapet genom gräset men fick ge upp. Ropar då på husets fixare som ganska så grinigt svarar tillbaka att han inte vill mer i dag…

Jag skulle bytt ut honom mot dom där två 25-årngarna när han fyllde 50 som jag hade tänkt! Nu är det försent!! Det blev till att ställa in gräsklipparen med bara en liten del av baksidan klippt.

konstarerade jag att jag är ju faktiskt intet utan Woffegubben 😉 Det skulle innebära att jag helt plötsligt skulle få börja tanka bilen själv (gud hjälpe mig!), laga tvättmaskiner, röja i köket efter middagen – nä, det är nog enklare att köpa en ny gräsklippare 😉

Så jag drar in, ganska grinig jag med, och angriper strykbrädan som fortfarande har sin tillfälliga placering i allrummet efter helgens bravader med fönsterputs och byte av gardiner. Placeringen i sig innebär ju att saker och ting, och framför allt då stryktvätten, liksom blir påtagligare eftersom det är det första jag ser när jag öppnar ytterdörren.

Efter 12 par byxor och en blus (vissa kläder sedan hemkomsten från Brasilien?!) tar jag mig…

1_stryktvattigen.jpg

…en sväng ut i trädgården som och fotar några Scilla som lyser så vackert i det annalkande mörkret…

2_morkt.jpg

…innan jag stryker vidare, 2 skjortor och 12 kökshanddukar – gissa om irritationen fortfarande satt som en smäck i pannan?

3_strykermer.jpg

För att snart göra dagen andra konstaterande – att det snart är DAGS igen!

4_konstaterar.jpg

Efter avslutad ”ilskestrykning” förpassar vi åter strykbrädan i strykrummet (längst bort i huset där den inte syns så bra)…

5_forpassad.jpg

Kvällens nästa konstaterande är ju då att påskliljorna redan har slagit ut – jag som trodde de skulle hålla sg till helgen…

6_redan.jpg

För att till sist konstatera att jag skall lägga mig jämte den jag missade att byta ut 😉

4 kommentarer tillEn massa konstateranden

 • Ja, den där förbaskade tvätten..

  Trist med gräsklipparen, han får väl kika på den idag istället.

  Ja, fy vad kallt det var igår. I måndags när jag åkte till Jönköping gick jag i skor utan strumpor, kjol med bara ben under, långärmad tröja och solbrillor och det var varmt o skönt. Gick nere vid vattnet och frös inte ens.

  Men igår när jag checkade ut från hotellet önskar jag att jag hade haft vinterjacka och vantar för fy tusan vad kallt det var. Inte särskilt varmt idag heller… Men idag skiner i alla fall solen!

 • Och deklareringen har jag redan klarat av via nätet 🙂 Skönt… och kommer faktiskt att få några lusingar tillbaka i år. 🙂

 • Bim

  Underbart skriven liten berättelse i dag! Och härlig bildserie! Jag blir alltid så glad när jag läser din blogg! *Kram på dig!*

 • Petra> Förstår att du frös med din klädsel – jag frös fullt påklädd!

  Deklarera kan jag inte göra via nätet tyvärr annars hade jag nog gjort det 😉 Låter väldigt bekvämt!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>