Utmanad

MITT DÅLIGA SAMVETE KOMMER då och då i kapp! Just nu känns det som om jag inte hinner med något annat än att arbeta och arbeta…

I dag kom jag inte iväg från jobbet före 20.00 snarare efter 😉 Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att fyra dagar denna vecka har ägnats åt projektet. Det ordinarie jobbet hopar sig men i kväll har jag ändå hunnit i kapp en del 😉

Redan för några dagar sedan utmanade mig en god vän och i dag ännu en god vän om att nämna sex konstiga/egendomliga saker om sig själv…

Min förste vän fick svaret att jag k a n s k e kunde hinna med det till helgen. I dag, när andra utmaningen kom, insåg jag att nu är det nog bäst att svara innan det kommer fler 😉

Dock har jag problem för vad är konstigt/underligt och inte konstigt/underligt? Jag frågade Woffegubben om jag hade några egenheter som han tyckte var konstiga och det första han svarade var:

1. Jag kan dricka ett stort glas vatten eller annan dryck, eller för all det en hel flaska, i ett enda svep utan att andas.

2. Jag har spindelfobi och då menar jag riktig ärllig skräck för dessa varelser. Senast häromkvällen såg jag i ögonvrån en som traskade (bara några centimeter ifrån mig) omkring helt ogenerat på väggen i mitt arbetsrum. Jag skrek till Woffe, som för övrigt hade lagt sig och även somnat, att han var tvungen att rädda mig. Hans svarade att han skulle ta den till morgonen…Icke du måste ta den NU svarade jag. Det gjorde han också. Jag kan lova att om den hade gått på golvet så hade han ändå vaknat av klampet!

3. Jag är skrockfull! Fostrad av min mor är det katastrof om någon ställer skor på bordet eller placerar nycklar på samma dito. Uppfällda paraplyer inomhus kan få mig att bli galen.

4. Jag samlar på vackra flaskor! Vårat barskåp dignar över av odrickbara starkvaror men flaskorna är underbara i alla olika former och färger. Mina kolleger och även Woffe skrattar åt mig varje gång jag kommer hem med en ny skönhet som innehåller något odrickbart.

5. Skåp och lådor som inte är stängda kan göra mig totalt vansinnig.

6. Jag ser näst intill aldrig på TV vilket gör mig till ett UFO då TV-program och serier diskuteras på jobbet eller i andra sammanhang flitigt. Jag hänger aldrig med och betraktas nog som lite underlig.

Nu är det meningen att man ska skicka denna uppmaning vidare så jag utmanar…

Bim

Filijokus

En jag saknar väldigt mycket

En duktig snusslutare

Anna

Oskar

Morgonsol

19 kommentarer tillUtmanad

 • *Djuup suck* Lite kul är det, men jag får nog allt fundera någon dag innan jag kommer på udda saker om mig själv OCH 6 personer att skicka vidare till (det är det svåraste)

 • Snurran> Precis! Jag håller med dig till fullo. Det borde vara förbjudet med så’nt här 😉

 • Du skulle varit med i min första lägenhet och jag en natt lyfte på täcket och fann cirka 30 olika spindlar (arter och storlek) som krälade runt där. Det var väldigt fuktigt i den lägenheten och jag hade tusentals silverfiskar längs golvlisterna. Anticimex kom på ett hembesök ganska omgående. Men spindelfobi har jag inte.

  Jag lägger aldrig nycklar på bord, står aldrig under ett uppslaget paraply inomhus och korsar aldrig knivar. Och så räknar jag trappsteg första gången jag går i en trappa då det betyder tur. När jag går in i min nya bostad (varje gång jag flyttat) måste jag hälsa på husvättarna. Men skrockfull? Tycker du?

 • Jontas> Fy du måste skoja med mig angående spindlarna?!

  Skrockfull – nä, men du är nog ett steg värre än mig. Tack för tips om trappor, husvättar och knivar för det har jag inte haft med i mitt skrockfullregister innan 😉

  Tror du vättarna accepterar om jag hälsar så här 25 år senare?

 • Ha ha, jag blev utmanad från annat håll om denna lista men den gick inte att slutföra…(se nedan) Jag kom fram bl.a. till att jag inte kan vissla och aldrig ordentligt kan slutföra projekt jag har påbörjat på grund av självkritik… 😀 Fast du vet ju redan att jag är knäpp ändå 🙂

 • Fast nu gjorde jag en lista för din skull i alla fall… Jag är alldeles för snäll ibland 😉

 • Spindelfobin låter intressant, ur ett djupare perspektiv dårå… kul att du svarade!

  KRAM och trevlig helg!

 • Spindlarna är sant. Och vättarna kan kanske snart känna sig hämndbenägna och du fortsätter ignorera dem efter att du nu fått kännedom. 😉 Och jag som inte ser mig som skrockfull. Dags att revidera den uppfattningen?

 • Jerry> Trevlig helg själv och tack för att du lurade bort mig från arbete en stund genom att utmana mig 😉

 • Jontas> Jag hade dött – det kan jag lova dig. Nu är bara frågan hur jag gör när jag ska blidka vättarna. Har ju ingen erfrenhet om man säger så. Ställer man ut gröt på trappen eller vad gör man?

 • Christopher> du är en pärla som svarade. roliga svar dessutom som fick mig att le en smula mitt i all stress på jobbet 😉 Hoppas vi kan ses snart!

 • Ahnna

  Tack!! Det är kul när någon komenterar att man slutat snusa och att det är bra. Jag bara skrev 6 olika saker om mig och de är nog inte jätte konstiga(tycker jag)/Draken

 • Ahnna> Ska genast rusa dit och titta 😉

 • Rikta tanken, tala högt.

 • Bim

  Måste fundera lite på mina… 😉

 • Jag har iallafall försökt åstadkomma något nu..(en underlig kommentar om inte annat! hihi)

 • Jag har redan, fått den… och utfört den 🙂

  Och var på väg att utmana dig om den men såg att Jerry redan gjort det 🙂 men du kan läsa mina 6 saker på min sida 🙂

 • Jontas> OK, jag riktar in mig på det ;-O

 • Snurran o Petra> Jag rusar genast och läser 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>