Samtal med djävulen

DET KRÄVDES ÖVERTALNING I DAG KAN JAG LOVA! Ännu en härlig dag som man tillbringat inomhus med undantag för den sköna lunchpromenad som gjordes i dag med arbetskollegor. Vi blev riktigt många i dag till min stora glädje!

På väg hem hade jag ett allvarligt samtal med de två djävlar som parkerar sig då och då på mina bägge axlar.

Djävul 1 (höger axel): – I dag när det är så fint väder behöver du inte ens tänka tanken att du ska behöva kliva in på gymmet! Det är både dålig luft och svettig atmosfär. Förmodligen kommer du att bli den enda medlemmen i dag, alla andra är ute i det fina vädret. Och då kommer personalen att blänga på dig och undra om du inte har något bättre för dig än att besvära dem med att komma hit!?

Jag: – Sluta nu! Det är klart att jag inte är den enda som går på gymmet en helt vanlig torsdag!!

Dävul 2 (vänster axel): – Har du kollat med Woffe han kanske vill att ni går en härlig promenad i stället?

Jag: – Du vet mycket väl att Woffe inte kan företa sig något som ger mer ansträngning än att jobba med den hostan han har att dras med. Du har väl inte glömt att det bara är några dagar sedan han låg nerbäddad med hög feber?

Djävul 1 (höger axel): – Ja, men då kan du ju ta en joggingtur ensam då?

Jag: – Lägg dig inte i vårt samtal!

Djävul 1 (höger axel) till Dävul 2 (vänster axel): – Det var som värst vad hon är på hugget i dag då!

Jag: – Nu tiger ni still bägge två! Jag ska gå på gymmet och därmed basta…

Så fick det bli. Jag tog ett motionspass i dag och började med att springa en mil…

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS LÖPPASS: 610 varav 45 % fett (enligt löpbandet 1034 kalorier)

MEDELPULS DAGENS PASS: 127

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 20 minuter och 9 sekunder

TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 24 minuter och 14 sekunder

Efter det gick jag 35 minuter (3,5 km) för att ”släppa ”lite på pulsen…

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS GÅNGPASS: 227 varav 50 % fett (enligt löpbandet 203 kalorier)

MEDELPULS DAGENS PASS: 121

INOM REKOMMENDERAD ZON: 35 minuter

TOTAL TID DAGENS PASS: 35 minuter

Det vore att ljuga (och det har ju mamma lärt mig at man inte ska göra) om jag påstod att det gick lätt. Jag vet banne mig inte själv hur jag ska kunna övertala mig att gå på gymmet nu när det är så ljust när man kommer hem från jobbet och för inte att tala om när det är så fint väder som det ju faktiskt är just nu!

Men det är dumt att oroa sig i förväg…Kanske segrar förnufter (haha) och…

7 kommentarer tillSamtal med djävulen

 • Höger-djävulen hade kanske rätt ändå i att du kunde ha joggat utomhus..fast då kanske det inte hade blivit ett lika långt pass? Jag tror aldrig någonsin att jag kommer att palla med att springa den där milen :-/ Jag tycker du är så himla duktig! (och tydligen ganska envis) ;-D

 • Snurran> Åjo, du kommer att klara det! Sanna mina ord. När du kommer dit så kommer milen att vara avklarad i ett nafs. Jag lovar!

  Tack, min Saliga mor sade alltid att jag var envis om en lus på en tjärsticka 😉

 • Bim

  Du är SÅ duktig! Ha nu en trevlig helg, och träna inte HELA tiden! *Kram*

 • Bim> Nej, det ska putsas fönster i helgen och duschas orchideér 😉

 • Bim

  Jag tror att det kanske blir fönsterputsning här också. Och kanske duschande av plastblommorna! 😉

 • Bim> Jag gissar att även plastblommor behöver lite omsorg och kärlek 😉

 • Bim

  Ja, när de är grå istället för gröna så behövs ju en dusch! 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>