Shopping och bad

BRASILIEN, Rio de Janiero 23 december 2006

Först blev det en lååång shoppingtur men det enda vi köpte var vatten att dricka 😉 ”Shoppinggatan” tog nästan aldrig slut så vi fick vända innan vi nått slutet. Förutom affärer i stor mängd fanns det trottoarfärsäljare som sålde allt från hårspännen till fjärrkontroller. Det är en viss skillnad på livet här och vad vi är vana vid. Trafiken är helt livsfarlig och hittar du inte en ”infödd” att följa efter över gatan (dom är experter) så är min absoluta rekommendation att invänta grön gubbe, eller hand som det är här. Det är ett larm och väsen som inte går att beskriva där ute och trafikens alla ljud därtill gör att vi två Gråbobönder är helt slut vid hemkomst. Men det är en stad med puls och jag rekommenderar den varmt. Självklart har vi upplevt den negativa sidan med gatubarn som ligger och sover på trottoaren och mammor, med 3-7 barn som sitter och tigger pengar. Tyvärr är det vardagen här men om man ska undvika alla ledsamheter och tragedier så kan man nog inte åka någonstans och förresten inte vara hemma heller.

Så, vi gör vad vi kan för att njuta och det är inte särskilt ansträngande. När vi kom från shoppingturen gick vi ner och tog ett dopp i det salta havet. Vågor som kan göra vilket barn och vuxen som helst lycklig, men också förrädiska så man får vara försiktig.

I kväll blir det middag igen med det paret som vi umgicks med i går kväll. Han är dansk och hon är polska, boendes i Stockholm och helt underbara att umgås med. När han ringde nyss och undrade om vi skulle vara tillsammans i kväll så presenterade han sig som gammeldansken 😉 Vi ska tillsamman få uppleva en julkarneval på Avenue Atlantica (vägen som går parallellt med Copacabanastranden) och det kommer att bli spännande, trångt och alldeles fantastiskt. Karnevalen börjar 20.00 så vi tänkte äta vår middag innan för sedan lär det inte finnas en plats på någon restaurang här i närheten.

Och nu halvligger Woffegubben och läser Illustrerad Vetenskap medan jag bloggar. Livet är allt fantastiskt!

10 kommentarer tillShopping och bad

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>