Onsdagmorgon

TIDIGT PLAN TILL STOCKHOLM. Men gud så omständigt att flyga numera! Ingen tandkräm, ingen vätska eller kort sagt inget alls i flytande form får numera tas med i handbagaget. Alltså, ska man övernatta och har tankräm eller deo eller vad det nu vara månde, så blir det till att checka in allt som bagage. Vi ska inte nämna köerna in till gaten, tack vare denna rigorösa säkerhetskontroll, så det hoppar jag över.

Konferens hela dagen fram till strax efter 17. Sedan checka in på övernattningsbasen på Kungsholmen och en snabb pilsner för att summera dagen. På med lite andra kläder och sedan bar det av till Scheelegatan (på Kungsholmen) för att besöka Winjas Ost & Vinkällare.

1_Injas.jpg

Jag kan varmt rekommendera detta ljuvlig ställe och det var verkligen källarstuk över källaren. Stora rör i taket och ojämna väggar 😉 Man kan välja på olika menyer och antal ostar men vi tog förstås…

Ostbuffé Special

Franska och italienska charkuterier

2 sorters paté med tillbehör

30-tal utvalda utländska och svenska ostar

samt tillbehör så som frukt, grönsaker, oliver, bröd och kex.

Njae, jag testade inte de franska och italienska charkuterier eftersom jag inte äter något kött men det var värt mödan att vänta på osten. Jodå, den fick man inte röra förrän en av personalen kom in och berättade allt och lite till om just ostarna. ”Vår tjej” var jätteduktigt och det var ett mycket intressant föredrag hon höll. Jag kan dock inte skryta med att jag är någon ostkännare numera eftersom det var så mycket information om m å n g a ostar men det var väldigt gemytligt och trrevligt på alla sätt och vis!

2_italiensk.jpg

3_ostarna.jpg

4_frukt.jpg

Man kunde välja mellan att ha med sig eget vin (jag skojar inte) eller köpa vinet där. Vi hade valt den första varianten efter rekommendation från personalen om vilket vin vi skulle köpa med oss. Vinflaskeöppnaren var en rejäl doning…

5_vinoppning.jpg

Man kunde även hyra in sig här för att förvara sitt vin så det fanns små bås lite här och där med vinflaskor i. Jag har besökt ett liknande ställe i Göteborg, på Eriksberg, för många år sedan men deras inriktning var lite annorlunda. Då var alla gäster med och komponerade samt tillgade maten med allt från dukning till färdiga rätter. Där var det i stället ett föredrag om vin med vinprovning till. Mycket trevligt det också.

Jag behöver väl inte nämna att magen stod i all fyra hörn efter alla goda ostar! På väg hem slank vi in på en pub (tvärs över gatan från Winjas) som heter Lokal.

Det blev en lång färd mot natt men mycket trevlig!

Stegeriet denna dag borde inte ens nämnas med flyg, taxi och stillasittande runt ett konferensbord men har man sig i leken givit så får man leken tåla – 6 330!

11 kommentarer tillOnsdagmorgon

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>