Mammas födelsedag!

VI HAR SOM TRADITION, storebror och jag, att vi alltid besöker mammas grav den 17 december då hon hade sin födelsedag. Vi träffas inte så ofta bror och jag, mest på sommaren i Varberg, så just denna dagen är lite helig för mig. Vi pratades vid i går kväll och då undrade Conny (storebror) om vi inte kunde åka hem till honom efter uppvaktningen av Mamma och ta en kopp. Det kunde vi visst det!

Vi träffades alltså på Fässbergs Kyrkogård, Storebror Conny, Bitten och dotter Veronica samt Woffegubben och jag. Conny hade minsann varit där redan dagen innan och ställt ut Tomten som vi köpte för flera år sedan till Mamma. Jag visste inte ens att den fanns kvar för den är gjord i halm och kan ju knappast hålla i evighet med allt regn som vi har på dessa breddgrader. Men han har alltså vårdat den ömt 😉

Vi tände förstås ljus för födelsedagsbarnet och nu har hon så mycket prylar på sin och makens lilla plats så namnet inte ens syns på gravstenen. Men det är ju utan tvekan Mamma…

1_graven.jpg

Som sagt, hela klanen förutom mig då som tar kortet…

2_uppvaktande.jpg

Lilla Jette, min svägerska, får förstås också några tända ljus. Hon ligger i minneslunden men Conny har sett till att vi ändå går till samma plats varje gång 😉

3_ljusforjette.jpg

Ja, sedan blev det då fika hemma hos storebror och som alltid med min tokige bror blev det skratt och härliga minnen…

4_hemmahos.jpg

Minnen kom på tal och brors kamera kom fram för titt på bilder.(Får nog lära honom hur man laddar ur kameran 😉 …

5_tittikameran.jpg

Jodå, tokig är han så det räcker och blir över! Han har julpyntat sin altan och baksida så man nästan tappar andan…

6_mintokigebror.jpg

7_detalj1.jpg 7_detalj2.jpg

8_detalj3.jpg 8_detalj4.jpg

Och systera hans (alltså jag) som inte ens brytt sig om att sätta upp adventsstakarna i år 😉

Dagens stegeri stannar på 15 806.

I morgon befinner jag mig i Stockholm, avresa 08.15 med flyg och hemma igen någonstans runt 19-tiden.

12 kommentarer tillMammas födelsedag!

 • Gott o se foton, vilken ambitiös julpyntning!!! 😀

 • Hahaahahaha, den julpyntningen gick inte av för hackor…

  Det låter härligt att ändå ha en sådan där dag tillsammans med sin bror. Något som är heligt.

  *kramis*

 • Bim

  Hej! Tänkte bara säga att allt är bra här! Internet på hotellet funkar perfekt, vi kan koppla upp våra bärbara datorer i receptionen på deras trådlösa nätverk. Men tyvärr så krånglar Blogg.se som vanligt… Så det är därför det inte kommer någon blogg och några kort! Bara Blogg.se börjar att funka så kommer det information, jag lovar! Ha det så bra! Vi hörs! *Kram*

 • Ahnna

  underbara kort. skönt att se att Bim hade skrivit här.

 • Bim

  Försökt tre gånger i dag… Vid niotiden, vid femtiden, och nu vid ettiden på natten… Men Blogg.se funkar inte… 🙁 MEN VI HAR DET I ALLA FALL TOPPEN !!! 🙂 😉

 • Anna> Ja, Mormor hälsar som vanligt och det gör Conny och Bitten med 😉

 • Jerry> Vi är nog ungefär lika tokiga jag och bror min!!! Att gratta Mamma är faktiskt en stor grej för mig just av den anledningen att vi har detta gemensamt. På något sätt har det blivit så ända sedan hon dog. Det är skönt att ha några fasta punkter i livet även om det bara är en gång per år. Förmodligen också en av anledningarna till att jag inte gärna vill rubba på just den traditionen. *Kram*

 • Bim med familj> Åhhh, vad härligt att höra ifrån er! Jag har varit i Stockholm hela dagen och så inte dettaa förrän nu. Så jag håller med Ahnna – äntligen ett livstecken och ett bra sådant! Ha det nu himla gött och jag hoppas att Blogg.se tar sig i kragen. I morgon är det sista arbetsdagen för oss sedan…. *Tusen kramar*

 • Bim

  Hej Angela! Blogg.se funkar fortfarande inte… I alla fall inte här i Thailand! Men allt är HELT UNDERBART!!! Och nu vill jag önska dig en underbart fantastisk resa!!! Hoppas att allt blir toppen! Jag ser fram emot dina bloggar! *KRAM*

 • Bim> Åhh, forfarande inte. I dg har jag tittat tusen gånger 😉 Nåväl, huvudsaken är att ni har det gött! I morgon 16.30 kommer taxit och hämtar oss. Weee, det pirrar i magen! Ska försöka blogga så fort det bara går OM det nu går 😉 *Kramar till er alla fyra*

 • Bim

  Hihihi! Här sitter vi nästan samtidigt vid datorn! 🙂 Jag har nyss mailat till Blogg.se. Hoppas att jag får svar och att det ordnar sig! Ha det bäst nu! 🙂 <3

 • Bim> Det hoppas jag med! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>